Radio Simplu

Pizzeria de la sat, reteta succesului in Botosani. Cum si-a deschis o tanara o afacere prospera

O pizzerie deschisa intr-un sat din Botosani a fost afacerea care i-a adus castig unei tinere de 25 de ani. Fata, din localitatea Pomarla, si-a luat inima in dinti si a parasit statutul de angajat pentru cel de patron. A invatat meserie intr-o pizzerie si apoi si-a deschis-o pe a ei. A reusit aceasta afacere riscanta intr-o zona rurala unde oamenii mananca de prin gospodarie si a angajat si doi sateni someri. Primarul din Pomarla, localitatea unde a ridicat pizzeria, este mandru de ea si spune ca a sprijinit-o cum a putut.

‘Am lucrat in domeniul alimentatiei publice, la un restaurant-pizzerie. Si acolo am invatat cum sa prepar pizza, am vazut cam se ce cere. Mi s-a parut rentabil si mi-as fi dorit sa am propria mea pizzerie. Dar atunci era doar un vis nebunesc, irealizabil, povesteste Catalina Gherasim, pentru adevarul.ro.Facea naveta si a durat cativa ani pana ce a aflat ca exista un program pentru mici afaceri. Asa a primit o finantare de 44.000 de euro.

„Nu stiam mare lucru despre asa ceva. Credeam oricum ca nu am nicio sansa. Eu, sa deschid o afacere? Mi se parea ceva de vis. Si mai ales la tara. Cui ii spuneam, radea. Cu toate acestea m-am hotarat intr-o zi sa incerc, doream mult sa fac ceva cu adevarat pentru mine. Am apelat la un consultant, m-a ajutat si m-am trezit ca am fost acceptata. Nu-mi venea sa cred, nu stiam ce sa fac. Ma apucase si teama, dar am zis ca trebuie sa incerc, mai ales ca visul meu devenea realitate, spune Catalina Gherasim