Radio Simplu

Pisicile pot fi foarte iubitoare, iar aceasta le intrece pe toate

Atunci cand ai o pisicuta, esti constient ca trebuie sa-i acorzi foarte mult timp, alintand-o si rasfatand-o.

Chiar daca uneori tinzi sa neglijezi acest aspect, poti fi sigur ca micuta felina va fi intotdeauna acolo pentru a-ti atrage atentia asupra acestui lucru.

Dorind sa rezolve alte treburi care nu o implicau si pe pisicuta sa, acest barbat a fost „sanctionat” de simpaticul animalut.

Pisica s-a prins cu labutele de bratul stapanului sau si nu parea dispusa sa ii dea drumul cu niciun chip. Ea chiar riposta cu un mieunat acut atunci cand barbatul voia sa isi retraga mana.

Ca vrea sau nu, barbatul trebuie sa ii faca pe plac pisicutei sale si sa ii raspunda cu aceeasi afectiune.

O mangaiere delicata pe blanita este exact lucrul de care adorabila felina avea nevoie in acest moment.

Se pare ca proprietarul acestei pisicute va fi nevoit sa isi amane pentru ceva timp orice alta treaba, fiind „prins” deocamdata in gherutele iubitorului animalut.

Dragoste de pisica – Afla cum isi manifesta afectiunea pisicile

Doar un stapan de pisica poate stii cat de iubitoare pot fi aceste feline. Popular, se acorda mai mult credit cainilor ca fiind cele mai iubitoare animale cu omul, insa adevarul acesta nu e complet.

Pisicile isi declara iubirea fata stapanii lor in maniere mult mai subtile si mult mai complexe. Pisicile isi demonstreaza dragostea prin fapte si mai rar prin vorbe.

Limbajul corporal reprezinta declaratia lor de iubire si nu e nevoie de multa experienta pentru a intelege ce doreste felina noastra sa transmita. Haideti sa vedem cum isi manifesta pisicile afectiunea fata de stapan si daca va recunoasteti companioni felini in aceste actiuni.

Lovituri cu capul

Nu din cele violente si dureroase, ci acelea sub forma de mangaiere. Pisica isi freaca fata si obrajii de picioarele noastre sau uneori se urca in bratele noatre si ne indeasa capul in gatul sau fata noastra.

Pisicile poseda pe obraji glande care secreta o substanta odorizanta, unica pentru fiecare individ. Prin frecarea obrajilor de obiecte sau persoane pisicile isi aclama posesiunea fata de acestea. Aceste gesturi sunt foarte calduroase si inmoaie inima oricui. Ce declaratie de dragoste frumoasa!

Bun-venit acasa!

De fiecare data cand sosesc acasa, imi gasesc pisica pozitionata in hol, ca si cum m-ar fi asteptat acolo toata ziua. Din spusele colegului de apartament, la auzul cheii in usa, pisica alearga frenetic spre usa din orice colt al casei si se aseaza acolo intr-o pozitie relaxata ca si cum ar fi stat acolo tot timpul.

Asa imi transmite ea, faptul ca, se bucura ca am sosit acasa teafar si ca i-a fost dor de mine.

Pozitii vulnerabile

Imediat ce am intrat in casa, se intampla urmatorul lucru: pisica se intinde pe jos cu spatele intins apoi se rostogoleste cu burta in sus si abia asteapta sa fie mangaiata.

In aceasta pozitie, pisicile sunt cele mai vulnerabile, iar prin adoptarea lor, ele demonstreaza faptul ca se simt in siguranta alaturi de noi si ca se simt bine in prezenta noastra.

Dormitul in poala sau in patul nostru este un alt gest de incredere si afectiune, somnul fiind o alta stare in care pisicile nu se pot apara.

Urmarirea

Nu doar caini se tin scai dupa stapani peste tot prin casa, ci si pisicile. Daca mergeti dintr-o incapere intr-alta iar pisica va inosteste nemaidecat, inseamna ca adora sa fie in prezenta voastra si nu vrea sa piarda niciun moment impreuna. Pisica mea este prezenta peste tot unde sunt eu si este partasa la orice activitate intreprind in casa.

Torsul

Pisicile torc in diverse situatii: cand sunt foarte multumite, dar si cand sunt stresate sau in suferinta. Insa daca pisica toarce atunci cand sta asezata in bratele voastre si o mangaiati, cu siguranta nu este nicio tortura pentru ea.

Este o reactie la fericirea care o simte in prezenta voastra si o modalitate de a va rasplati: torsul are un efect calmant si pentru noi oamenii.