Radio Simplu

Petrică Mâțu Stoian a ajuns la închisoare! Ce ilegalitate a comis cântărețul de muzică populară

Este unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică populară și nu de puține ori a fost invidiat pentru tot ceea ce are: o viață fără lipsuri, un bolid de lux de zeci de mii de euro, o carieră de succes. Cu toate acestea, a trecut printr-o dramă pe care niciodată nu o va uita.

Petrică Mâțu Stoian, căci despre el este vorba, a trecut printr-o dramă greu de descris. În tinerețe, pe vremea când se afla în armată, a fost protagonistul unei întâmplări care l-a adus imediat în spatele gratiilor.

Mai exact, în urmă cu câțiva ani, Petrică Mâțu Stoian a povestit la emisiunea „Acces Direct” cum a ajuns să înfrunte pușcăria, paturile reci și celulele fără ferestre. Cântărețul de muzică populară a spus că în timp ce era în armată, a cerut o permisiune. Din cauză că nu a mai prins autobuzul pentru a se întoarce și a întârziat 7 ore, a fost arestat și dus în celulă. Acolo, interpretul a îndurat condiții groaznice, de care cu greu își mai aduce aminte.

„Mi-a dat permisie 10 zile şi eu am plecat la ţară şi era un singur autobuz care pleca dimineaţa. Am pierdut autobuzul. Am întârziat din permisie 7 ore, dacă întârziai 4 ore trebuia să anunţi, dar nu aveam de unde. În cele din urmă am anunţat, dar persoana căreia i-am spus a uitat să spună, nu ştiu ce s-a mai întâmplat, ideea este că am întârziat. Era caz de batalion disciplinar. Mi-au luat centura, bocancii, tot, m-au dus la Farul din Mangalia. Acolo era sediul arestului. Nu aveam fereastră, nimic, aveam doar un lemn, ceva ca o masă, care se rabata. Dormeam pe un fel de ţambal şi cu raniţa sub cap. Venea câte un ofiţer şi îţi mânca zilele. Ne scotea pe limbă de foc, aşa se numea, era un fel de jumătate de stradă, care avea pietriş ca pe calea ferată şi ne punea în pas de defilare, culcat”, a povestit Petrică Mâţu Stoian la “Acces Direct”, acum câțiva ani.