Radio Simplu

Peste 250 de oameni au participat la un spectacol surpriză într-o gară din Belgia

Atunci când așteptăm autubozul, tramvaiul, taxiul, metroul, sau oricare altă formă de transport, suntem destul de conștienți de expresiile noastre faciale, mai ales dacă nu am avut ocazia să ne bem cafeaua înainte să plecăm de acasă.

Nu suntem foarte veseli sau vorbăreți și tot ce ne dorim este să ajungem cât mai repede la locul de muncă pentru a ajunge cât mai repede înapoi acasă și parcă uităm să mai trăim între timp. Nu sunteți de acord?

Din păcate, cât mai mulți oameni se confruntă cu astfel de rutină care ne face să părem din ce în ce mai acri și să uităm că ne putem bucura de viață și atunci când suntem în drum spre serviciu sau chiar și acolo.

Acestea fiind spuse, nu este foarte ușor să avem o față prea fericită dimineața, mai ales la ora de vârf. Oamenii își cufundă ochii într-un telefon, ziar sau într-o carte, în cel mai bun caz, pentru a profita de tot timpul pe care îl au.

Foarte rar ni se întîmplă să stăm de vorbă cu un străin sau să participăm activ la ce se întâmplă în jurul nostru. Totuși, mai sunt și zile când se întâmplă ceva cu totul surprinzător și, indiferent de cât de neimplicați suntem, nu ne putem abține să nu tragem cu un ochi la ce se petrece sub ochii noștri.

Și nu, nu mă refer la momentele când se ceartă cineva. Chiar dacă poate nu toată lumea are șansa să vadă așa ceva, un eveniment de tipul flash mob în care un grup de oameni dansează pe o coregrafie stabilită într-un spațiu public, luând trecătorii prin surprindere, este mereu binevenit.

Acești dansatori nu apar ca prin minune, de nicăieri, dansând în sincron, fără niciun fel de repetiție. Ceea ce mulți oameni nu știu este faptul că o astfel de coregrafie necesită foarte multe repetiții și antrenament.

La stația Antwerpen-Centraal din Danemarca unde călătorii și navetiștii călătoresc printre locațiile europene, a avut loc un astfel de eveniment într-o dimineață ca oricare alta. Cântecul de deschidere a fost “Grease” de Frankie Valli, din filmul cu acelați nume care a răsunat în întreaga gară.

Un bărbat în pălărie și blazer spectacol prin a fugi în mijlocul gării și prin a atrage atebția tuturor stând în mâini și învârtindu-se, pregătind scena pentru restul echipei. Muzica începe dintr-o dată și sunt prezentate mai multe hit-uri ale filmului, inclusiv “You’re the One That I Want,” “Grease Lightning,” “We Go Together și multe altele.

Într-un final, zeci de dansatori dansează în centrul stației și pe scări, dansând într-un sincron perfect. Ritmurile melodiilor face pe toată lumea să simtă nevoia să danseze sau măcar să dea dintr-un picior și, cu siguranță, a schimbat energia întregii zile.

Tot evenimentul a fost organizat pentru a promova un nou muzical și a avut un succes răsunător! Nimeni nu a putut să își ia ochii de la dansatori, iar călătorii au avut parte de un spectacol pe cinste! Ce poate fi mai frumos?

Tot ce putem spera este că vom fi puși și noi în fața unor astfel de situații curând.