Radio Simplu

Pensiile sunt in pericol! „E o panica in tara de nedescris”. Ce spune Marius Budai

Ce se intampla cu pensiile? Ce spune ministrul Marius Budai despre panica de nedescris care a cuprins tara

Guvernul Dăncilă a fost dat afară de la Palatul Victoria în urma votului pe moțiunea de cenzură, iar acum cei din cabinetul PSD au ieșit la atac. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost și el dat afară, iar acum pune la îndoială programul de guvernare al PNL.

Acesta a făcut dezvoluiri despre punctul de pensie şi pensii, dar le-a transmis un mesaj pensionarilor în ceea ce privește legea pensiilor.

„Problema este grava, eu nu mi-am permis sa panichez. Nu stiu la ce cifre faceti referire dar eu in programul asta de guvernare, acea fituica galbena, plina de austeritate si cuvinte pompoase. Este regretabil ca un partid ca PNL vine cu o fituica de 65 de pagini, eu as fi scris numai la munca 100. Este regretabil”, a spus Marius Budăi.

Pensiile sunt in pericol! „E o panica in tara de nedescris”. Ce spune Marius Budai

Eu vad asa, citez din programul lor, am citit cu atentie, prevederi. Unele sunt dorinţe să fie bine, să nu fie rău. Evaluarea impactului Legii 153 si promovarea unor măsuri în vederea restabilirii unui echilibru intre angajatii de la stat si cei de la privat, eliminarea nu stiu ce inechitati, cum ne raportam la salariatii de la privat, banii pe hartie sau in mana. Se spune ca pensiile sa nu scada pe termen real pe timp lung, ne referim la 2060-2080 dar pe termen scurt, majorarile din 2020, unde suntem? Nimic clar si nimic asumat. Să spuna clar ca urmeaza majorari de la 1 ianuarie, urmeaza majorarile pentru profesori (…) Eu am avut oameni care m-au intrebat prin tara daca vor sa impoziteze pensiile sub 2.000 lei, e o panica in tara de nedescris. Daca ne mai legam si declaratiile presedintelui ca am scapat de pesedisti, inseamna ca trebuie sa plecam din ţară”, a mai declarat Marius Budăi.