Radio Simplu

Pensiile românilor, în pericol?! Câți bani mai are Guvernul: Date oficiale

Milioane de români stau cu sufletul la gură. După ce PSD a fost dat jos de la putere, social democrații spun că PNL nu va mai mări pensiile conform legii. Noul ministru al Finanțelor, Florin Cîțu spune câți bani mai are Guvernul. Sunt date oficiale despre banii românilor.

Bugetul României pentru 2020 trebuie să suporte noua lege a pensiilor. Aceasta prevede creșteri de 40% pentru pensiile a milioane de oameni. După ce a fost dat afară de la Palatul Victoria, PSD a început o serie de atacuri la PNL. Social democrații spun că liberalii nu vor mări pensiile românilor.

Este un scandal de proporții pe banii românilor. Noul ministru al Finanțelor, Florin Cîțu, lămurește toate controversele și vine cu date oficiale. Acesta a explicat că Legea bugetului pe anul 2020 are prevăzută creșterea pensiilor.

„A fost o ordonanţă de urgenţă prin care această dublare a alocațiilor a fost prorogată până la sfârşitul lunii iulie. Înseamnă că legea va fi implementată de la 1 august”, a spus Florin Cîțu, la Digi 24.

Acesta a continuat să ofere explicații, dar a continuat și războiul de la distanță cu cei de la PSD. Mai mult, Cîțu spune că vor fi și bani de investiții. Sunt prevăzuți în noul buget. „Am spus tot timpul că în buget sunt veniturile estimate pentru plata tuturor cheltuielilor avute la momentul respectiv: pensii, salarii şi orice alte proiecte de investiții. Toţi banii sunt acolo. Iarăși, o acuzaţie mizerabilă din partea PSD: că nu sunt banii în buget. Este matematică elementară. Ştim care au fost cheltuielile, ştim câţi oameni primesc pensii, înmulţim cu pensia medie şi se văd.

Totul se calculează. Nu am supraestimat veniturile, de aceea avem un deficit de 4,6% din PIB. În ceea ce priveşte ce se întâmplă în viitor, asta depinde de evoluţia economică. Astăzi, nu există nicio îngrijoare. Banii sunt acolo”, a mai spus ministrul de Finanțe.