Radio Simplu

Pe Dem Rădulescu l-am pierdut devreme, dar am rămas cu fiica lui. Cum arată acum Irina?

GALERIE FOTO (3)

Acum 19 ani, România a pierdut unul dintre cei mai mari actori: Dem Rădulescu. Acesta s-a stins la vârsta de 68 de ani, lăsând în urmă zeci de roluri emblematice, filme de colecție, dar și… o fiică. Irina are 33 de ani și îi calcă pe urme tatălui său.

Irina Rădulescu este, asemenea tatălui ei, actriță. Moștenindu-i talentul actoricesc, era imposibil ca aceasta să nu urmeze aceeași cale, mai ales că a crescut pe platourile de filmare și a îndrăgit de la o vârstă fragedă această meserie. Irina lucrează la Teatrul Mic din București și recunoaște că tot ce știe în ale actoriei a învățat fie de la tatăl său, fie de la mama ei, de asemenea actriță.

Într-un interviu acordat în 2017, publicației Recorder, Irina recunoștea că a învățat tare multe lucruri bune de la tatăl său, deși era un copil pe când marele actor a plecat dintre noi: ”De la tata am învățat să mă bucur de tot și de toate; și de la mama la fel. Sunt oameni care m-au bucurat. E ușor să-ți amărăști sufletul, dar e bine să-ți cultivi această capacitate de a te bucura de lucrurile mici”.

Ce relație avea Irina cu tatăl său?

Amintindu-și de vremea pe când era copil, Irina recunoaște că tatăl său n-a fost deloc autoritar cu ea și că, mai mult, era o răsfățată: ”Tata mi-a dat o educație latino-balcanică. Era sobru când era nevoie, sigur. Eu am fost, într-un fel, feblețea și slăbiciunea lui. Mama trebuia să fie o mână de fier, ca altfel nu, cu noi nu se putea. Mie îmi era totul permis. Am fost o răsfățată, dar nu o prost educată. Și atunci, răsfățul mi s-a răsfrânt în comportament”.

Irina a mai povestit că avea un ritual cu tatăl său, în fiecare zi mergând mult pe jos, prin parcuri. Cât despre relația cu mama sa, tânăra povestește că aceasta îi este mai degrabă o bună prietenă, fiind foarte apropiate.