Radio Simplu

Paul Stănescu susține că Viorica Dăncilă a decis să candideze la prezidențiale după o discuție cu Klaus Iohannis

Secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, a declarat joi într-o conferință de presă că Viorica Dăncilă i-a promis după europarlamentare că nu va organiza Congres până în 2020 și că nu va candida la prezidențiale, însă fostul premier și-a schimbat părerea în urma unei discuții tete-a-tete cu Klaus Iohannis.

„Cu doamna Dăncilă am avut o discuţie tete-a-tete, înainte de a accepta propunerea de a fi preşedinte executiv, după europarlamentare. Am rugat-o două lucruri: unu, să nu facem congres în 2019, ci în ianuarie-februarie 2020, şi doi, i-am spus să nu candideze. Am bătut palma, doamna a fost de acord. Înţelegerea a durat foarte puţin, şapte-opt zile cred. Am mers la Cotroceni pentru consultarea cu votul în Diaspora, în formula Dăncilă-Fifor-Stănescu-Ciolacu-Teodorovici. După întâlnire, domnul preşedinte a rugat-o pe doamna premier să stea de vorbă cu dumneaei, câteva minute. Cred că au stat 20 de minute, dacă nu o jumătate de oră. Ajungând la Parlament, domna Dăncilă ne-a spus că vrea Congres imediat. Eu i-am spus că pe mine m-a pierdut, în condiţiile date. Eu m-am retras şi am văzut cu toţii ce a urmat“, a afirmat Stănescu, citat de Realitatea de Olt.

Stănescu a mai spus că imediat după acest incident relațiile dintre el și Viorica Dăncilă s-au răcit și fostul președinte al PSD a vrut să îl dea afară din partid.

„La un moment dat, doamna Dăncilă chiar a vrut să mă dea afară, să mă elimine din partid pentru că n-am făcut altceva decât să spun ce cred că este bine pentru partid. I-am spus că rămân devotat partidului, că nu amestec prieteniile atunci când este vorba despre partid. Sunt omul care reuşeşte să facă această diferenţiere atunci când e vorba de partid“, a mai spus Paul Stănescu.

Referindu-se la campania electorală, Paul Stănescu a spus că i-a sugerat Vioricăi Dăncilă să-și facă un traseu larg prin țară, însă să nu vină în județul Olt.

„La Olt să nu vii că pierdem alegerile!”, i-ar fi spus Vioricăi Dăncilă.

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a declarat și el că rezultatele obținute de organizația PSD la prezidențiale au fost bune „chiar dacă pe buletinul de vot se afla un candidat fără nicio capacitate motrică”.