Radio Simplu

Iată ce se întâmplă dacă pui votcă la rădăcina bradului de Crăciun! Nu m-am gândit niciodată, dar este cel mai eficient truc! Tu știai asta?

Bradul de Crăciun este nelipsit în aceste zile din casă. Fie că este vorba de unul natural sau artificial, este un simbol al sărbătorilor de iarnă, iar lumea îl așază la loc de cinste în casă.

Dacă ești una dintre persoanele care adoră mirosul de brad proaspăt tăiat, atunci probabil că știi că atunci când este cald în casă, bradului încep să îi cadă ace, iar unii se usucă foarte repede și ajung pâna la finalul sărbătorilor de iarnă să își schimbe culoarea.
Pentru ca acesta să reziste mai mult, este de preferat să fie amplasat departe de sursa de căldură din cameră şi să fie pulverizat zilnic cu apă.

Există, însă, şi trucuri mai puţin ştiute. Iată câteva dintre ele:
1. Ţineţi-l departe de banane – chiar dacă Moşul aduce dulciuri şi fructe, pe care le aşază sub brad, este bine sã nu fie lăsate sub pom. Asta pentru că bananele elimină etilenă, o substanţă ce grăbeşte uscarea bradului şi căderea acelor de pe cetini.

2. „Hidratează-l” cu limonadă – chiar dacă a fost tăiat copacul, el poate absorbi încă lichidele. Chiar dacă îl stropești zilnic sau l-ai aşezat cu tulpina într-un bol cu apă, este bine să adaugi şi câteva picături de lămâie şi puțin zahăr. Limonada îl va ajuta să-şi păstreze prospeţimea mai multă vreme.

3. Un alt secret pentru a-l ajuta să fie la fel ca în ziua în care l-ai cumpărat este sî îi dai să „bea” votcă – dacă adaugi şi câteva picături de vodcă la „băutura” de mai sus, e şi mai bine. Alcoolul va menţine apa limpede, pentru că ucide bacteriile.

4. Aspirină – acidul salicilic este şi el de ajutor. Câteva pastiluţe diluate în apa în care ai pus tulpina bradului va ţine bacteriile departe şi îi va lungi viaţa pomului de Crăciun, informează realitatea.net.

CITESTE SI: Tu știai ce pericole se ascund în bradul de Crăciun? Nu o să-l mai ții niciodată în casă, după ce vei afla asta!
Este momentul în care toată lumea abia așteaptă să cumpere un brad și să îl împodobească. Însă specialiștii recomandă să ții bradul de Crăciun afară, iar explicația lor este cât se poate de logică.

Se pare că aproximativ 25000 de creaturi se află pe fiecare brad natural cumpărat. Cercetările au arătat că o mulțime de păduchi, acarieni, molii și păianjeni se ascund în pomul de Crăciun și că hibernează fără grijă.

Și se întâmplă acest lucru cel puțin până când aduceți copacul festiv în casă, acolo unde este cald.

„Insectele hibernează iarna și de obicei își golesc corpurile de fluide și devin complet inactive”, a declarat Bjarte Jordal, profesor asociat al Muzeului Universității din Bergen.

Însă când simt căldura, cred că primăara a venit și revin la viață. Iar dacă lăsați copacul pe o cârpă albă și îl scuturați puțin, o să observați o mulțime de insecte pe jos. Însă dacă nu aveți alergii, acești vizitatori surpriză nu ar trebui să fie o problemă prea mare.

Studiul a mai constatat că majoritatea acarienilor vor rămâne pe copaci și vor muri repede din cauza lipsei de alimente disponibile în interior.

Profesorul Jordal recomandă proprietarilor de case să cumpere copaci din lemn de esență tare, deoarece acestea sunt cele mai susceptibile de a avea o faună limitată. Însă nu trebuie să încercați să scuturaț bradul, deoarece l-ar putea strica.