Înainte de toate, vă spun că aceste pârjoale moldovenești merg excelent servite cu piure sau varză murată, iar rețeta este una foarte simplă, usoara si delicioasa.
Ingrediente: 500g carne de vițel, 500g ceafă de porc, 150ml lapte, 350g miez de pâine albă, 2 cepe mari, mărar, pătrunjel, 4 ouă, 300g unt, un cartof, 200g pesmet, piper și sare.
Modul de preparare a parjoalelor moldovenesti: Intai de toate tocăm bine carnea de vițel și cea de porc. Mai apoi, luăm miezul de pâine pe care-l îmbibăm în lapte, iar mai apoi se stoarce.
Tocăm ceapa cât mai mărunt, se înmoaie bine-n unt, la foc mic. Tocăm mărunt mărarul și pătrunjelul, iar mai apoi radem cartoful printr-o răzătoare mică și batem ouăle.
Amestecăm pâinea, ceapa, ouăle, mărarul și pătrunjelul, cartoful, piperul, sare după gust și 100g unt, iar mai apoi punem într-o farfurie pesmet fin sau mălai. Luăm cu polonicul tocătura pentru a forma pârjoalele (care sunt mari cât palma), o tăvălim prin pesmet, o turtim până ajunge la 1cm grosime și se alungește pentru a căpăta o formă ovală.
Rezultatul se prăjește în unt încins într-o tigaie bine acoperită pentru a se pătrunde bine carnea. Va dorim pofta buna si spor la gatit reteta de parjoale moldovenesti!