Radio Simplu

Pârjoale moldovenești exact ca la Dorohoi

Înainte de toate, vă spun că aceste pârjoale moldovenești merg excelent servite cu piure sau varză murată, iar rețeta este una foarte simplă, usoara si delicioasa.

Ingrediente: 500g carne de vițel, 500g ceafă de porc, 150ml lapte, 350g miez de pâine albă, 2 cepe mari, mărar, pătrunjel, 4 ouă, 300g unt, un cartof, 200g pesmet, piper și sare.

Modul de preparare a parjoalelor moldovenesti: Intai de toate tocăm bine carnea de vițel și cea de porc. Mai apoi, luăm miezul de pâine pe care-l îmbibăm în lapte, iar mai apoi se stoarce.

Tocăm ceapa cât mai mărunt, se înmoaie bine-n unt, la foc mic. Tocăm mărunt mărarul și pătrunjelul, iar mai apoi radem cartoful printr-o răzătoare mică și batem ouăle.

Amestecăm pâinea, ceapa, ouăle, mărarul și pătrunjelul, cartoful, piperul, sare după gust și 100g unt, iar mai apoi punem într-o farfurie pesmet fin sau mălai. Luăm cu polonicul tocătura pentru a forma pârjoalele (care sunt mari cât palma), o tăvălim prin pesmet, o turtim până ajunge la 1cm grosime și se alungește pentru a căpăta o formă ovală.

Rezultatul se prăjește în unt încins într-o tigaie bine acoperită pentru a se pătrunde bine carnea. Va dorim pofta buna si spor la gatit reteta de parjoale moldovenesti!