Radio Simplu

Orban anunță noi restricții! Ce ni se va interzice? Va ieși scandal imens

Anunț major pentru milioane de români. Premierul Ludovic Orban anunță noi restricții. Ce nu vor mai avea voie să facă românii și care este planul premierului pentru limitarea răspândirii coronavirusului? Șeful de la Palatul Victoria a dat detalii de ultimă oră.

Premierul Ludovic Orban susține că va propune sistarea evenimentelor private, asta pentru că în cadrul unor astfel de evenimente nu se respectă regulile și mulți oameni nu poartă mască.

”Eu voi propune sistarea evenimentelor private, este clar că sunt focare de covid-19. Am putea reveni la vechiul sistem cu organizarea evenimentelor cu maxim 20 de persoane, însă vedeți că mulți dintre organizatori nu respectă aceste reguli.

Este posibil inclusiv să luăm măsura interdicției organizării evenimentelor private. (…) Sunt unele voci mai radicale care vor interzicerea totală.”, a spus Ludovic Orban.

În acest context, în zilele următoare, Guvernul va emite o nouă decizie pentru prelungirea stării de alertă, iar în cadrul acestui document se vor decide noile restricții.

Orban, apel de ultim moment către cetățeni
Totodată, premierul a făcut un apel disperat către cetățeni să nu mai participe la evenimente private sau nunți, asta pentru că acolo pot fi adevărate focare de Covid-19.

Ludovic Orban susține că respectarea regulilor este esențială pentru a putea ține pandemia sub control.

”Le recomand oamenilor să nu se mai ducă la nunți. Am văzut evenimente, nunți de 300 sau 350 de oameni, unde nu se respecta nicio regulă. Este esențial să respectăm regulile, masca, distanțarea. Din păcate, încă mai sunt oameni care nu respectă regulile.”, a spus Ludovic Orban.

Se schimbă legea?
Premierul României a mai vorbit și despre bolnavii asimpatomatici. Potrivit acestuia, Guvernul analizează schimbarea legii astfel încât cei care nu au simptome să poată fi evaluați acasă.

În opinia premierului, aceasta ar fi cea mai bună soluție pentru a evita aglomerația din spitale.

„Suntem în analiză dacă trebuie modificată legea. Crescând numărul de cazuri dacă toți cei care sunt infectați se duc la spital există un timp de așteptare. Ieri aveam 150 cu Covid-19 care încă nu puteau avea acces și trebuiau programate pentru evaluarea stării de sănătate.

Pentru a permite spitalelor să primită cadrul legal cei care nu au simptome pot să li se facă evaluarea stării de sănătate acasă. Dacă n-au unde să se izoleze trebuie tratați în spital. Sunt foarte mulți în izolare la domiciliu, preferă acest caz”, a spus premierul Ludovic Orban.