Radio Simplu

Căutat timp de o lună de peste 150 de polițiști, ”marele fugar” Onorel Lupu dormea în cimitir la mormântul băiețelului său. Povestea dramatică a omului care fura de foame

GALERIE FOTO (3)

ACTUALIZARE. Evadat de la Penitenciarul Ploiești pe data de 18 aprilie, Onorel Lupu a fost prins, vineri, 15 mai, în jurul orei 21.30, la limita dintre comunele Podenii Noi și Bălțești, Prahova. El a fost prins de un localnic în momentul în care se pregătea să dea o nouă spargere.

Onorel a fost imobilizat de către localnici și preluat de polițiștii aflați în teren, care desfășurau activități pentru căutarea și prinderea acestuia. ”Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești”, a transmis IPJ Prahova. Citeşte întreaga ştire: Onorel Lupu, hoțul care evadase acum aproape o lună de la Penitenciarul Ploiești, a fost prins de un localnic

Timp de 32 de zile, Onorel Lupu bărbatul de 41 de ani, evadat de Paști din închisoarea de la Ploiești, a fost hăituit cu câini de urmă aduși de la Sibiu și București, cu drone, cu camere cu termoviziune și de cei mai antrenați polițiști din Prahova. Ziua stătea retras pe coama dealului și supraveghea tot. Știa fiecare mișcare a polițiștilor. Nu aștepta decât căderea nopții să poată ajunge în cel mai drag loc, la mormântul băiatului său, mort la numai un an. Acolo, cu capul pe cruce, a dormit Onorel în prima noapte. Polițiștii nu i-au cunoscut drama la început și-l căutau haotic prin păduri și văgăuni, relatează ziarulincomod, un site local.

Drama din spatele ”haiducului”, așa cum a fost poreclit de polițiștii care l-au căutat zile la rând prin pădurile din Păcureți, i-a impresionat pe anchetatorii care au reușit să stea de vorbă cu el, imediat după ce a fost capturat.

De la șase ani, el și sora sa au rămas orfani. Mama lor, alcoolică, s-a stins când cei doi copii erau mici, iar tatăl a vândut gospodăria și a dispărut fără urmă. Onorel și sora lui au trăit singuri în pădure, într-un bordei improvizat la marginea satului Matița, ajutați de oamenii locului. Fura de foame. Când rămânea fără mâncare, se hrănea cu frunze de măcriș, de gutui, arțar și fructe, atunci când era sezonul lor.

Este bolnav de mic, suferă de epilepsie, dar asta nu l-a împiedicat să încerce să-și întemeieze o familie. A avut o relație cu o tânără din sat. În 2017 Onorel a devenit tatăl unui băiețel care însă nu a supraviețuit decât puțin peste un an. Copilul, Cătălin Ionuț, s-a stins în martie 2017 și este înmormântat la marginea satului Măgura din comuna Șoimari. Deși mai avea puțin până la liberarea legală, doar câteva luni, Onorel n-a mai avut răbdare să aștepte decizia instanței.