Radio Simplu

OMS lansează un nou avertisment. Categoria de vârstă care contează Covid-19. Este alertă

Cei de la OMS au lansat un avertisment de ultim moment. Este vorba de cei care contactează COVID-19. Mai exact, de categoria de vârstă care este cel mai afectată, mai nou.

Cei de la OMS, prin vocea doctorului Hans Kluge, care deține funcția de director regional al OMS pentru Europa, susțin că la nivelul continentului nostru numărul de cazuri covid a crescut foarte mult. Cele mai multe cazuri s-au inregistrat la categoria de vârstă 20 – 39 de ani. În mai multe țări, inclusiv Franța și Germania, experții în domeniul sănătății au spus că mai mulți tineri testează virusul. Oficialii au spus că tinerii s-au distanțat social mai rar și au mai multe contacte.

Declarația acestuia a fost făcută pentru Euronews, iar concluzia se bazează din informațiile rezultate din rapoartele naționale, dar și cele sub-naționale.

Potrivit celor de la Euronews, tinerii europeni au recunoscut că, în ciuda unor anumite schimbări, ei continuă să se întâlnească cu la fel de mulți prieteni ca și înainte de coronavirus.

„Cred că ma întâlnesc cu mai multe persoane decât înainte, dar poate mai rar din cauza scăderii numărului de evenimente”, a spus Simon, un tânăr de 33 de ani care locuiește în Lyon, Franța. El a recunoscut că prietenii săi au oprit obiceiul francez de a se saluta sărutându-se reciproc pe obraz.

Sarah, o tânără de 32 de ani, care lucrează pentru o fundație non-profit din Paris, a spus că vede la fel de mulți oameni ca până acum, și are încă din cel puțin iunie când barurile și restaurantele s-au redeschis în Franța.Ea a spus că majoritatea oamenilor pe care îi știe nu sunt preocupați de focar.

„Nu am nici o teamă în ceea ce privește virusul, deoarece sunt într-o populație tânără și nu sunt în risc. Nu prea frecventez oamenii care sunt la risc”, a spus Sarah, care lucrează pentru o organizație non-profit. Sarah a spus că, în jurul persoanelor cu risc, ea acordă o atenție deosebită distanțării și folosirii măsurilor preventive. În caz contrar, doar în „perioadele rare”, un prieten este îngrijorat de virus.

Dr. Kluge a spus că creșterea numărului de cazuri se datorează în mare măsură „comportamentului schimbat de ființele umane”. El a susținut că experții din domeniul sănătății trebuie să-și schimbe mesajele către tineri.