Radio Simplu

Olguța Vasilescu dă lovitura! Visul ei devine realitate. Anunț oficial important

Anunț important făcut de Viorica Dăncilă înainte de începerea ședinței de Guvern de luni. Se pare că visul Olguței Vasilescu, un proiect extrem de important, va deveni în curând realitate. Investiția este una uriașă.

Guvernul va aproba indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul regional de urgenţă Craiova, o investiţie estimată la 2,8 miliarde de lei, a declarat luni premierul demis Viorica Dăncilă.

„Luăm o decizie importantă pentru construcţia Spitalului regional de urgenţă Craiova. După ce în luna mai am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul regional de urgenţă Iaşi, iar în septembrie pentru cel de la Cluj-Napoca, astăzi vom lua o decizie similară pentru Spitalul regional de urgenţă Craiova. La fel ca la Iaşi şi Cluj, spitalul din Craiova va oferi servicii medicale integrate de cea mai înaltă calitate, sigure pentru pacient şi va fi dotat cu echipamente şi aparatură performante şi cu heliport. Vorbim despre o investiţie estimată la 2,8 miliarde lei, un spital cu 807 paturi, inclusiv un centru combinat pentru mamă şi copil şi un centru de tratament pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice”, a precizat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a susţinut că Guvernul social-democrat a fost permanent preocupat de parcurgerea, etapă cu etapă, a construcţiei spitalelor regionale.

„Spitalul de la Iaşi este în cea mai avansată etapă. A fost încărcată aplicaţia pentru finanţarea europeană a acestui spital, iar în paralel am început procedura de achiziţie publică pentru proiectarea şi elaborarea proiectului tehnic. De asemenea, am pregătit aplicaţia de finanţare pentru Spitalul regional de urgenţă Cluj-Napoca, astfel încât să poată fi transmisă în cel mai scurt timp. Am mulţumirea că, în mandatul guvernului nostru, am reuşit să pregătim în detaliu etapa tehnică, practic fundaţia construirii celor trei spitale regionale de la Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Prim-ministrul demis le-a mulţumit ministrului Sorina Pintea şi echipei de la Ministerul Sănătăţii pentru modul în care au pregătit documentele şi soluţiile de finanţare necesare construirii celor trei spitale regionale.