Radio Simplu

Olanda și-a schimbat numele de la 1 ianuarie 2020. Și ”Cartierul Roșu” din Amsterdam va avea altă denumire

Autoritățile din Olanda au luat decizia de a schimba denumirea țării de la 1 ianuarie 2020. De acum înainte titulatura oficială va fi „Țările de Jos”. De asemenea, și un cartier din Amsterdam va purta o altă denumire.

Olanda și-a schimnat titulatura de la 1 ianuarie 2020
Începând cu prima zi a noului an autoritățile olandeze au anunțat că țara își va schimba denumirea. Prin urmare, începând de la 1 ianuarie 2020 în acte nu va mai apărea denumirea de Olanda, ci va fi trecută titulatura oficială de „Ţările de Jos” (Netherlands).

În plus, oficialii olandezi au mai stabilit să schimbe și denumirea celebrului „Cartier Roșu”. Acesta va purta numele istoric al zonei și anume De Wallen. Agenția de presă BGNES a declarat că schimbările acestea vor costa 200.000 de dolari din bugetul de stat.

Motivul pentru care Olanda și-a schimbat numele în Țările de Jos
Guvernul olandez a luat decizia schimbării numelui pentru ca țara să nu mai fie etichettaă drept „ţară a drogurilor şi a prostituţiei”. Autoritățile din Haga au purtat discuții cu mai mulți lideri locali de business și organizații de turism și au ajuns la concluzia schimbării numelului țării.

În plus, guvernul vrea să schimbe percepția internațională asupra Olandei. Instituțiile publice și locale, precum și instituţii de presă şi companii private trebuie să-și schimbe denumirea în acte.