Radio Simplu

Oamenii fericiți stau departe de modă

Cu toţii ne dorim să fim sănătoşi, liberi, fericiţi, să avem parte de iubire, de înţelegere, de bani şi succes, să construim lucruri durabile, să facem diferenţa în lume, să dăruim, să primim şi să câştigăm acea bucurie interioara preţioasă, pe care nimeni nu ne-o poate lua. Dar unde greşim şi de ce nu avem tot ce ne dorim în viaţă?

Cred cu tărie că acesta este scopul nostru în lume: să creăm şi să fim fericiţi.

Însă de la vorbe la fapte, deseori este o cale lungă. Ne trezim dimineaţa întristaţi că plouă afară, dăm vina pe trafic pentru întârziere, ne stă rău părul (doamnelor, ştiţi ce spun!), pierdem bani sau primim răspunsuri negative, cineva ne spune o vorbă urâtă, copiii nu vor să asculte, partenerul de viaţă este absent, la ştiri politica ne face un milion de nervi.

Şi totul se transformă într-o avalanşă ciudată, foarte greu de stăpânit, care ne induce un somn agitat, frustrare şi un oftat general: „Ahhh, ce zi proastă am avut! Oare când va fi bine?” Cei mai mulţi dintre noi nici măcar nu se aşteaptă să fie bine… vreodată.

Există lucruri pe care le facem conştient sau inconştient şi care ne ţin departe de acest „bine”.

Credem sau nu în zile mai bune, nu contează. Ele vin oricum, pentru că lumea este într-o continuă schimbare. Nu poate fi rău la nesfârşit. Totul evoluează, se transformă. Mai mult, ‘răul’ nu este necesar şi îl putem schimba.

Şi nici măcar nu trebuie să întreprindem acţiuni dificile, să citim un milion de cărţi sau să medităm ore în şir. Putem schimba totul în viaţa noastră… încetând să mai facem lucrurile aşa cum am fost obişnuiţi.