Radio Simplu

O metodă simplă de a crește ceapa verde acasă la tine fără pământ și ghiveci

Să crești ceapă verde în ghivechi sau în oricare alt vas nu este întotdeauna comod – o mulțime de deșeuri, iar ceapă, de fapt crește foarte puțină. Există modalități alternative?

Mai mult decât atât – există două astfel de modalități, și ambele presupun creșterea cepei verzi în pungi din plastic! Ca rezultat te vei bucura fără dificultate de verdeață și vitamine proaspete, fără a fi nevoit să faci murdărie în casă.

Ai nevoie de următoarele lucruri:

-pungi din plastic trainice;

-ceapă măruntă sau arpagic;

-rumeguș (îl poți găsi în orige zoomagazin);

-hârtie igienică.

Metoda este una foarte simplă și ușor de memorat:

1.Opărește într-o cratiță câțiva pumni de rumeguș, lasă-l să se răcorească, apoi scurge apa rămasă. Rumegușul trebuie să fie umed dar nu îmbibat cu apă – atunci când apeși să nu se scurgă apă din el.

2.Într-o pungă pune două mâini de rumeguș, presează-l puțin.

3.După asta pregătește câteva cepi mărunte – taiele coada pentru a stimula creșterea firelor verzi.

4.Plantează cepele mărunte în rumeguș, așezându-le strâns una lângă alta (vezi în imaginea de mai jos).

5.Umflă punga și leag-o. Lasă punga legată până când firele verzi nu vor crește destul de înalte. Apoi o poți dezlega. Această metodă saturează punga cu dioxid de carbon, necesar pentru creșterea activă a plantelor.

6.O altă modalitate este de a utiliza hârtie igienică în loc de rumeguș. Rupe câteva straturi, aranjează-le în pungă și umezește-le cu apă, pentru a se forma o masă consistentă. După care repetă aceeași pași ca și în cazul cu rumegușul.

În rezultat obții foarte multă ceapă verde, într-o perioadă scurtă de timp și fără a ocupa prea mult loc!