Radio Simplu

Mesajul postat de o fostă dansatoare la bară în ziua când a devenit pompier

Postare virală pe Facebook. Sute de mii de oameni au apreciat mesajul în care o tânără povestește cum a trecut de la meseria de dansatoare la bară la cea de pompier.

Mesajul ei începe cu copilăria dificilă pe care a avut-o și continuă cu elecurile de care a avut parte de-a lungul vieții. Oamenii au apreciat sinceritatea ei și faptul că nu s-a dat bătută, indiferent de situație. Redăm integral mesajul postat de Rae Trujillo: ”Când eram copil, mama mi-a spus că am fost o greșeală. Când aveam 13 ani, tata mi-a spus că sunt un gunoi. Când aveam 15 ani, profesoara de engleză mi-a spus că sigur o să renunț la școală. Când aveam 18 ani, Academia de Pompieri din Tarrant County mi-a respins candidatura și mi-a spus că n-o să fiu niciodată pompier pentru că am fost dansatoare la bară. Fostul soț mi-a spus că n-am fost niciodată suficient de deșteaptă ca să merg la facultate. Fostul meu șef de la restaurant mi-a spus, în ziua când mi-am dat demisia, că n-o să fiu niciodată șofer. Fostul iubit mi-a spus că nu o să intru niciodată la Academia de Pompieri. Instructorul de la Academia de Pompieri a încercat să mă facă să renunț pentru că, spunea el, dacă ai fost dansatoare, rămâi toată viața dansatoare. Iar astăzi am primit prima mea uniformă. Ideea este că oamenii mereu se îndoiesc de tine. Lasă-i să se îndoiască. Important este să nu te îmdoiești tu de tine însăți…” Ca urmare a miilor de comentarii primite la această postare, Rae Trujillo a simțit nevoia să adauge câteva lămuriri. Ea a explicat cum a ajuns la meseria de dansatoare la bară, decizie pentru care mulți au criticat-o. ”Noi nu ne alegem în ce fel de mediu ne naștem și ce fel de viață avem. Acestea fiind spuse, devenim ceea ce aleg alții, familia, mediul în care creștem. La 18 ani eram mamă singură, înfometată, speriată, nu aveam niciun ajutor. Așa că am făcut ce trebuia să fac pentru a avea grijă de fetița mea. Am încercat să reușesc în viața pe căi mai onorabile. Dar când câștigam șapte dolari pe oră ca vânzătoare, nu mă descurcam.Trebuia să dormim în mașină. Când am aplicat la Academia de Pompieri, au vrut să vadă CV-ul meu. Așa că puteam să găsesc o explicație falsă pentru ce am făcut în timpul care lipsea sau puteam să le spun adevărul. Am decis să fiu corectă. Am spus adevărul. S-au uitat la aplicația mea, au râs și au spus că nu mă pot accepta.

Așa că viața a mers mai departe. Am renunțat la acest gând. Am câștigat bani, m-am mutat cu fetița într-un apartament, apoi am renunțat să mai dansez. În schimb, am făcut băiatul, am descoperit arta, am devenit sudor, apoi șofer pe o mașină de remorcări. După trei ani în care am lucrat la accidente rutiere, mi-am dat seama că vreau mai mult de la mine. și nu doar pentru mine, ci și pentru copii. Pentru că ei merită o mamă de care să fie mândri. Am decis să încerc din nou la Pompieri. M-am antrenat din greu, am învățat, apoi am fost acceptată în sfârșit. După ce am absolvit, am devenit paramedic. Apoi am decis să mă mut în alt stat ca să pot lucra în unități mai mari.” La finalul postării, Rae dezvăluie că această uniformă este doar începutul și că o așteaptă primul interviu de angajare la o unitate de pompieri.”