Radio Simplu

O Mama Canta Cu Fiica Ei Cea Mai Frumoasa Si Emotionanta Melodie

E atât de mișto să fii mamă de fată!

Mama, crezi că fata și băiatul ăla se iubesc? Dar oare eu cum o să îmi dau seama când iubesc pe cineva? O să fii lângă mine mama, să mă asculți și să mă ajuți, să știu că m-am îndrăgostit? Înghit în sec și îmi amintesc când i-am prins mânuța, care abia îmi acoperea prima falangă a degetului. Acum vorbim despre băieți și îndrăgosteli și sensul vieții.

E atât de profundă copila asta a mea, îmi ridică la fileu chestii care mă lasă mască. Cu fiecare discuție, îmi dau seama cât e de mișto să fii mamă de fată și câte chestii putem face împreună.

Când ești mamă de fată câștigi o prietenă pe viață

Oricât s-ar zice că nu e bine să fii prietenul copilului tău, eu cred în părintele prieten. Când am născut-o, mi-am făcut o prietenă pe viață. Vorbim aproape orice, mă înțelege, mă simte, încearcă să mă ajute. La nivelul ei, cât poate ea. Și de multe ori poate mai bine ca femei mature, cu pretenții.

Când ești mamă de fată, ai companie la shopping și distracții “de fete”

Admit că nu toate fetele sunt pasionate de haine, ținute, clămițe, fundițe, rozalinde. A mea e, mult mai mult decât mine. Îți asortează cu ochii închiși o bluză cu fustă, cardigan, pantofi, bentiță și zorzoane. Dacă s-ar face un Bravo, ai stil! în variantă pentru copii și oameni inteligenți :-), cred c-ar fi pe podium. Nu mai spun că e și amatoare oricând de o ședință ad-hoc de spa în casă sau de făcut unghii. Eu nu-s codașă la cochetărie, dar parcă nici campioană nu mă simt. De când cu Ana, admit că recuperez puternic.

Când ești mamă de fată, ai mereu teren de discuții și dezbateri

Totul e o negociere abilă, orice poate fi întors și interpretat, lucrurile simple capătă înțelesuri de rămâi mască și te gândești cum de nu ți-a dat ție prin cap asta. Pe cuvânt, viața alături de o fată e o provocare continuuă.

Dacă tot sunt mamă de fată, m-am gândit să profit și să facem împreună chestii ale “noastre”, pentru că timpul petrecut de fiecare părinte separat cu copilul lui e la fel de important ca timpul cu întreaga familie. Sigur, nu-s chestii pe care le poate face doar mama, tații pot foarte bine să meargă la mall cu fetele lor, e dovedită treaba, dar câteodată momentele alea “între fete” sunt ca-n reclame. De neprețuit.

Chestii mișto mamă-fiică, de-ncercat măcar o dată

O zi doar pentru voi, fără tehnologie și factori perturbatori
Poate fi și o jumătate de zi și se poate întâmpla oriunde. La mall – e cel mai simplu și la îndemână, în parc cu rolele, bicicletele, trotinetele sau pur și simplu la plimbare, la picnic, la film, prin oraș hai-hui, la admirat de clădiri vechi sau la o masă împreună. Într-o idee am cuprins deja vreo opt, să tot ajungă de atâtea zile vesele de fete. Musai fără telefn, laptop, stai că mă sună și e urgent. E greu, știu.

O ședință la spa

Una din aia adevărată, la salon. Cu masaj cu arome și pietre calde, cu muzică de relaxare și prosoape calde. Dacă nu puteți la salon, un colț de sufragerie se transformă perfect în cel mai fițos spa la domiciliu. E nevoie de câteva lumânări parfumate, un ulei aromat, ceva muzică de relaxare și, eventual, un maseur de ocazie. Poate tati?

La shopping

Nu e obligatoriu să și cumpărați, puteți merge doar de plăcerea distracției. Vă uitați la vitrine, probați ținute, le asortați caraghios, vă puneți pălării de tot felul și pantofi nepotriviți, încercați bijuterii și vă distrați pe cinste. Mare grijă la vânzătoare, să nu dați peste niște acrituri care să vă strice cheful. Și să lăsați ordine în urmă, că doar ne jucăm, dar și strângem după noi.

Seară de filme

Cu floricele și suc. Puteți alege împreună un film care vă place sau o seară vedeți un film ales de ea, o seară unul ales de tine. Pentru fete mai mari, un maraton de Fetele Gilmore sau Beverly Hills sună bine. Dacă nu, merge și O poveste încâlcită sau a mia oară Frozen. Dacă nu aveți inspirație, puteți arunca un ochi și pe sugestiile mele de filme pentru toată familia.

Fiecare cu pasiunea ei

Pentru un copil contează mult să îl ascultați și să îi prețuiți pasiunile. Fie că e vorba de ceva pe termen lung – un sport, teatru, muzică, fie că e vorba de celebrul slime, jocul cu kendama sau vreun serial de la tv. Luați-vă timp și lăsați-vă copilul să vă introducă în lumea pasiunii lui. Faceți apoi schimb și împărtășiți o pasiune de a voastră. Sună bine, nu?

O vacanță doar pentru voi

Poate fi un week-end sau câteva zile undeva, în funcție de cum vă permite timpul și cum vă lasă bugetul. Acum pregătesc și eu prima vacanță de fete și abia aștept să vă povestesc cum a fost.

Dincolo de orice plan și idee, cea mai frumoasă activitate pe care puteți să o aveți cu copilul vostru, indiferent că e fată sau băiat, sunt discuțiile. Lungi, serioase sau glumețe, despre orice, de la povești de la școală, nu știu ce invenție nouă și scârboasă (că tot veni vorba de slime) până la discuții despre iubire și viață. Eu ies de fiecare dată măcar mai amuzată, dacă nu mai înțeleaptă din vorbăriile noastre.