Radio Simplu

O femeie a început să cânte, dintr-o dată, cu niște muzicieni stradali. Rezultatul a fost fenomenal

În zilele noastre, parcă doar lucrurile neplăcute ajung la urechile noastre. Totuși, există multe situații în care oamenii ne pot surprinde într-un mod foarte plăcut. Nu-i așa că e minunat atunci când oamenii care nu se cunosc se unesc prin dragostea pentru muzică total la întâmplare?

Acesc filmuleț a făcut ravagii în mediul online. Un muzician din Bruxelles cânta una dintre cele mai cunoscute melodii a lui Bob Marley – ‘Three Little Birds’. Acesta a observat o femeie în public care știa versurile melodiei și era extrem de nerăbdătoare să i se alăture. Așadar, acesta s-a decis să o cheme la microfon, iar atunci când a ajuns, atât el, cât și oamenii din jur, nu au putut crede ce se petrece în fața lor. Femeia avea o voce incredibilă.

Așa cum știm deja, dacă este ceva în viață care apropie oamenii, muzica este aceea. Nu discriminează între culturi și rase sau poziții sociale sau economice. Nu este de mirare că mulți oameni o consideră o limbă universală.
Poți avea orice fel de trecut cultural – nu va conta absolut deloc. Muzica nu are niciun fel de bariere și nici nu are nevoie de un limaj special pentru a-și reda emoțiile. Aceste imagini reflectă extrem de bine că până și străinii pot forma legături prin intermediul muzicii.

Muzica este foarte specială pentru că este unul dintre puținele lucruri care aduc oamenii împreună, iar acest filmuleț este exemplul perfect. Cântărețul, numit Lampa Faly, din Bruxelles, Belgia, cânta într-o zi normală pe stradă. Melodia ‘Three Little Birds’ de la Bob Marley chiar este una specială, motiv pentru care și femeia o știa foarte bine și își dorea să se alăture lui Lampa chiar dacă nu îl cunoștea.

Așadar, Lampa nu a stat pe gânduri și a invitat-o pe femeie, numită Dasha Pearl, să cânte alături de el. Aceasta a accepat imediat și a început să cânte. Totuși, nimeni nu se aștepta la ce s-a întâmplat în momentele următoare. Vocea acesteia este absolut incredibilă și a uluit publicul de pe stradă, dar și pe cântărețul stradal Lampa.

Acest duet chiar ne dă o lecție specială pentru că oamenii evită pe cât posibil să aibă orice fel de contact cu străinii. Atunci când primim exemple și vedem cu ochii noștri că se poate și altfel, parcă ni se umple inima de bucurie. Cel mai adesea, astfel de lucruri se petrec prin intermediul unei arte frumoase, în special muzica.

Dasha pur și simplu nu mai avea răbdare să stea pe margine, cântând și dansând din toate încheieturile. După ce a fost invitată de Lampa alături de el, femeia a început să cânte timid, dar, în câteva secunde a prins curaj și a scos tot ce e mai bun din vocea sa.

Lampa a fost atât de impresionat, încât i-a cedat total microfonul, iar oamenii din jur au început s-o aclame și s-o aplaude, ceea ce i-a dat și mai multă încredere în sine. Fericirea acesteia se simte și dincolo de ecran, iar asta se vede prin faptul că imaginile au fost vizionate de aproape 10 milioane de ori.