Radio Simplu

Nutriționistul Henri Chenot: „După aceasta nu vă veți mai îngrășa, nici burta nu vă va mai crește…

Pe medicul Henri Chenot îl cunosc chiar și persoanele care care nu au nimic în comun cu dietele. Este un adevărat guru în acest domeniu, iar biontologia creată de el obține tot mai mulți adepți. Foarte multe persoane vin să se trateze și să slăbească la clinica sa din Merano!

Centrul de wellness Chenot a fost vizitat de Printesa de Monaco, de emirul Qatarului, de Luciano Pavarotti. Printre clienții lui Henri se numără Silvio Berlusconi și mulți alții.

În ce constă metoda sa? În primul rând obiectivul său principal nu este scăderea în greutate, ci eliminarea toxinelor. Metoda lui Henri Chenot, care activează la centrul medical Palace Merano din Italia, include mai multe componente de bază: dietă individuală, băuturi pe bază de plante care elimină toxinele și proceduri de drenaj.

Metodologia acestui medic poate fi considerată drept o simbioză a Europei și Chinei, deoarece prezintă o combinație dintre cele mai avansate studii europene despre procesele care au loc în organismul uman și învățăturile antice ale medicinei chineze despre canalele energetice din organism.

Dieta energetică, inventată de Henri Chenot, se include în categoria dietelor rapide și se bazează pe funcțiile organismului uman. Are la bază respectarea echilibrului corect dintre proteinele, grăsimi și a carbohidrați, precum și renunțarea la alimentele cu un conținut înalt de calorii, fapt care contribuie la scăderea în greutate.

Desigur, nu toată lumea își poate permite să viziteze clinica nutriționistului celebru, deoarece costul unui tratament săptămânal este de aproximativ 3 000 de euro. Dar metodele sale pot fi urmate și la domiciliu, deoarece multe dintre sfaturile sale privind sănătatea și scăderea în greutate sunt simple și ușor de realizat.

Dieta energetică a lui Henri Chenot: regulile de bază

1. Fructele se recomandă să fie consumate înainte de masă și nu după ea. Acestea se mistuie rapid, oferind energie organismului, dar dacă vor fi consumate după mâncarea principală, ele încep a fermenta și adaugă toxine.

Prin urmare timpul ideal pentru ele este micul dejun. Și este recomandat să alegeți fructele cu un indice glicemic scăzut. Sunt de evitat strugurii, pepenele galben, smochinele, bananele răscoapte. Consumați mere, pere, prune, portocale, mandarine, caise, kiwi, căpșuni, cireșe, grapefruit și mango.

2. Este mai bine să renunțați complet la produsele de cofetărie, consumul de zahăr să fie redus la minimum, sarea să fie înlocuită cu ierburi și condimente, care îmbunătățesc metabolismul.

3. Cafeaua nu este recomandată pentru un bun început al zilei. Cea mai bună băutură caldă este ceaiul verde.

4. Practicați sportul în mod regulat. Faceți cel puțin o dată pe săptămână gimnastică dimineața. Nu uitați de plimbările de seară și de alergări.

5. Faceți meditații în fiecare zi: creierul trebuie să se odihnească și să se relaxeze.

6. Obișnuiți-vă corpul să consume carbohidrați lenți. Introduceți diverse tipuri de terci în dieta dumneavoastră.

7. Este mai bine să consumați vinul seara, deoarece este bogat în polifenoli și antioxidanți. Dacă veți consuma cu moderație vinuri de calitate, acestea vă vor aduce doar beneficii organismului.

8. Este foarte important nu doar ceea ce mâncați, dar și când mâncați. Perioada ideală pentru asimilarea substanțelor nutritive este de la ora 12 la 20. În această perioadă alimentele se mistuie cel mai bine.

9. La fiecare 7 ani au loc schimbări metabolice în organismul uman, de aceea este bine să revizuiți în mod regulat dieta Dumneavoastră și va fi necesar nu doar să excludeți din ea unele alimente care sunt ineficiente, dar și să reduceți cantitatea de alimente consumate.

Potrivit lui Henri Chenot procesul de îmbătrânire este direct proporțional cu intoxicarea organismului. Toxinele, pe care le acumulăm pe parcursul anilor, apar din cauza alimentației neechilibrate, a influenței factorilor externi și a stilului de viață, ceea ce duce la un dezechilibru energetic și funcțional.

Prin urmare procesul de recuperare trebuie să înceapă cu purificarea organismului. Medicul Cheno a formulat regulile de detox, care vor ajuta la pregătirea organismului pentru detoxifierea ulterioară, la curățarea toxinelor și la pregătirea pentru perioada de după detoxifiere.