Radio Simplu

Numiri importante în Guvern. Deciziile au apărut în Monitorul Oficial

Premierul Ludovic Orban a luat o serie de decizii privind numiri importante în Guvernul României, dar şi la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. Deciziile prim-ministrului au fost deja publicate în Monitorul Oficial.

Eduardt Cozminschi este noul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, potrivit unei decizii luate de premierul României şi publicate în Monitorul Oficial.

Totodată, Mariana Cotoi a fost numită secretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, iar Claudiu Daniel Catană, preşedinte al Organizaţiei de Tineret a ALDE, la Ministerul Tineretului şi Sportului.

La Ministerul Agriculturii a fost desemnat secretar de stat Aurel Simion.

Premierul Ludovic Orban a semnat şi numirea lui Ovidiu Şandor în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, informează Agerpres.

Tensiunile de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor
Premierul Orban l-a eliberat din funcţie pe fostul şef al ANPC, Horia-Miron Constantinescu, în luna noiembrie. El fusese numit în fruntea acestei instituţii în luna august, la propunerea premierului de atunci, Viorica Dăncilă.

Cu puţin timp înainte de demiterea, Constantinescu spunea că pregătește reorganizarea instituției, inclusiv prin obligarea unor comisari să dea concurs pentru posturile pe care le ocupă în prezent. Asta a atras nemulţumirea lui Virgil Popescu, ministrul Economiei, care l-a somat public pe Constantinescu să pună capăt acestei discuții, deoarece ministerul nu intenționează să reorganizeze ANPC.