Radio Simplu

„Numele meu este Oana și am 25 de ani. Sunt într-o relație de 5 ani, iar la anul urmează să facem nunta. Iubitul meu e șofer și ne vedem la săptămână, dar nicio femeie nu ar vrea să trăiască acele momente.”

„Numele meu este Oana și am 25 de ani. Sunt într-o relație de 5 ani, iar la anul urmează să facem nunta. Iubitul meu e șofer și ne vedem la săptămână, dar nicio femeie nu ar vrea să trăiască acele momente. Ce-mi face când vine acasă e oribil. Vreau să rup relația, dar nu pot.” Cumplit ce pățește tânăra:

Dragă Adela, Numele meu este Oana și am 25 de ani. Sunt într-o relație de 5 ani, iar la anul urmează să facem nunta. Problema este că iubitul meu este destul de agresiv în unele situații… nu pot să-i reproșez nimic… Pe scurt, nu pot să am o discuție serioasă cu el despre ce nu îmi place în atitudinea lui pentru că se aprinde foarte repede.

Țin să menționez că nu este ceva recent, așa a fost întodeauna, nu știu de ce abia acum am început să iau lucrurile în serios. De multe ori am tot zis că pun punct acestei relații, dar am trecut mereu peste. Știe cum să mă facă să-l iert, de fiecare dată, cu vorbe bune, iertări, cadouri etc. E șofer și ne vedem la săptămână, deși nu știu dacă asta are neaparat legatură cu problemele noastre.

Ne înțelegem mult mai bine la telefon când e plecat, decât față-n față. El nu e un om rău, are și calități, dar nu mai au nicio valoare uneori. Chiar nu știu ce să fac, fericită nu sunt așa cum mi-aș dori, dar îmi e greu să iau și o decizie să plec, mai ales ca sunt singură în țară (familia mea e plecată în Spania, eu am rămas aici pentru el). Mi-aș dori să pot vorbi cu el, să fie mai calm, să ne rezolvăm problemele, dar știu că nu am cu cine, el doar promite multe! Spune-mi tu ce să fac… Multumesc!

Dragă Oana, Spui că abia acum îţi pui problema faptului că nu eşti fericită în această relaţie. Probabil pentru că realizezi că urmează să va căsătoriţi şi începi să te gândeşti serios dacă chiar vrei să trăieşti în felul acesta tot restul vieţii. Nu e ok să nu poţi discuta cu omul tău despre orice problema.

Nu e ok să-ţi fie frică de el. Şi nu e ok să te măriţi cu el înainte că toate aceste lucruri să fie clare. Întrebarea este: cât de mult eşti dispusă să laşi de la ţine în această relaţie? Până la urmă, căsătoria nu e ceva decisiv, s-au mai văzut divorţuri. Însă de ce să te complici când ai putea să rezolvi lucrurile de la început?

Pur şi simplu îi spui: „Eu nu mă mărit cu un om în faţa căruia mi-e frică să vorbesc. Refuz să mă mai las influenţată de furia ta.” Până la urmă, ce poate să facă? Dacă vede că nu ţi-e frică de el se va potoli. Te-a lovit vreodată? Dacă o va face acum, vei avea un motiv serios că să te despărţi de el. Dacă se potoleşte, cu atât mai bine. Dacă nu, ce ai de pierdut? Singură soluţie pentru a rezolva această situaţie e să iei taurul de coarne.