Radio Simplu

Nu îți va mai cădea părul niciodată după ce vei folosi acest leac natural uimitor

Atât femeile, cât și bărbații se confruntă la un moment dat cu problema căderii părului. În mod normal, pierdem zilnic între 50 şi 100 de fire de păr, care se regenerează în mod natural, potrivit cercetătorilor.

Cu toate acestea, există cazuri mai grave în care căderea părului este masivă, iar când acesta se rărește vizibil este posibil să suferiți de alopecie.

De ce ne cade părul?

Alopecia este o boală ce afectează anual milioane de oameni din întreaga lume, iar cauzele ei sunt multiple. Atunci când căderea părului este bruscă, poate fi vorba de o alopecie cauzată de alte boli asociate, de alimentaţia deficitară, de anumite tratamente sau de naştere, conform secretele.com. Dacă părul tău începe să cadă treptat, atunci înseamnă că acest fenomen este ereditar.

Mai există și alți factori care determină căderea părului, cum ar fi: moştenirea genetică, boli autoimune, intervenţii chirurgicale majore, infecţii severe, tratamente pentru cancer, naştere, menopauză, probleme de stres, slăbire corporală, deficienţă de fier, tulburări de alimentaţie, medicatie, produse pentru păr cu efect agresiv.

Cel mai bun tratament pentru căderea părului

Dacă ai încercat tot felul de tratamente din comerț pentru combaterea acestei probleme și nu te-ai bucurat de rezultatele așteptate, este momentul să încerci ceva natural. Este vorba despre un tonic pentru păr, care se prepară foarte simplu acasă din doar 3 ingrediente.

Ingrediente:

  • un ou
  • o lingură de miere
  • 2 linguri de ulei de ricin

Mod de preparare:

Amestecă foarte bine toate ingredientele într-un vas. Dacă ai părul mai lung, poți folosești cantități mai mari din aceste ingrediente. Aplică acest amestec pe pielea capului, apoi masează-l uşor la rădăcina părului. Dacă îți rămâne o cantitate din acest amestec, nu îl arunca, ci folosește-l ca mască de păr.

După ce ai aplicat soluția pe păr, acoperă capul cu o cască de baie sau cu o pungă de plastic. Lasă tratamentul să acţioneze pe pielea capului şi pe păr timp de 2-4 ore.

După acest timp, îndepărtează tratamentul de pe păr prin clătire cu apă caldă, apoi spală părul cu şampon şi aplică balsam, așa cum faci în mod obișnuit.

Foloseşte acest tratament o dată sau de două ori pe săptămână. În maxim două luni de la prima folosire, rezultatele te vor uimi.

 

 

 

Foto: 123rf.com, Sursa: avantaje.ro