Radio Simplu

Nu este deloc complicat să găsești RCA ieftin

Nu este deloc complicat să găsești RCA ieftin

Ai reușit să îți vezi visul cu ochii și să ai propria mașină. Acum, înainte de a porni la drum, trebuie să știi că este nevoie ca înainte să faci tot ce este necesar pentru a obține o asigurare auto prin care ai permisiunea de a circula pe drumurile publice. Polița RCA este obligatorie, dar îți este teamă de prețul pe care ar trebui să îl plătești pentru ea. Nu-ți face griji, nu este obligatoriu să fie așa, iar aici vom încerca noi să îți venim în ajutor cu unele informații în acest sens.

Ce este un RCA?

Deși este greu de crezut că un conducător auto nu știe ce înseamnă RCA, ne facem datoria să îți vorbim despre asta. Prin această asigurare auto de răspundere civilă înțelegem acel tip de asigurare care despăgubește un terț care a fost implicat într-un accident auto de producerea căruia tu ești vinovat. Este o asigurare obligatorie, ceea ce înseamnă că în lipsa ei nu poți circula pe drumurile publice. Da, este adevărat, mulți șoferi sunt de părere că de fapt CASCO este acea asigurare care acoperă mai multe daune, ești și tu acoperit, dar cu toate acestea, legea este clară: ai nevoie de RCA în primul rând și punct. Dacă vrei să mai închei o altă poliță de asigurare auto, este strict treaba ta. În plus, sancțiunile pe care le riști dacă ești oprit de oamenii legii și se dovedește că nu ai RCA nu sunt chiar minore, așa că de ce să riști în mod inutil? Dacă am fost suficient de convingători, încearcă să vezi ce tarife RCA online sunt cele care te avantajează mai mult, din toate punctele de vedere.

De ce trebuie să închei RCA

Deja, în rândurile de mai sus, considerăm că am răspuns la această întrebare. De ce să riști o amendă ridicată, sau pur și simplu să fii nevoit să plătești din propriul buzunar acele daune aduse unui terț din cauza unui accident auto de care tu ești responsabil? Este vorba despre sume importante, și nu sunt mulți cei care și le pot permite cu lejeritate!

Caută acea asigurare auto care să te avantajeze

Înainte de a cumpăra o poliță de asigurare auto, fie ea RCA sau facultativă, trebuie să îți faci bine temele, după cum se spune. Mai exact, trebuie să studiezi puțin mai atent ofertele cu care firmele de asigurări vin în întâmpinarea conducătorilor auto, să vezi care sunt diferențele dintre ele și mai apoi să o alegi pe cea care îți răspunde la cele mai multe dintre cerințele tale.

Nu există un tarif RCA fix

După cum știi prea bine, nu există tarife fixe atunci când vine vorba despre o poliță de asigurare RCA. Acestea depind de mai mulți factori, printre care se află și datele tale de identificare, în calitate de conducător auto, dar și ale autoturismului. În plus, trebuie să știi că dacă închei pentru prima dată o astfel de polițe, prețul acesteia va fi ceva mai mare. Și să nu uităm nici faptul că oferta de preț poate scădea sau crește în funcție de nivelul tău de Bonus-Malus.

Tocmai de aceea îți este foarte util acel calculator RCA pentru a găsi acea ofertă avantajoasă pentru tine, și chiar îți recomandăm să apelezi la această variantă. Este și simplu de utilizat, și tot ce ai de făcut este să îți introduci datele cerute în câmpurile respective și în câteva secunde veo primi toate ofertele posibile pentru autoturismul tău și pentru tine.

Ce acoperă o poliță RCA

Prin încheierea unei polițe obligatorii RCA sunt acoperite în principal vătămările corporale ale terților implicați în accidentul auto cauzat de tine sau chiar decesul acestora, eventualele pagube materiale, cheltuielile de judecată făcute către persoana prejudiciată.

Mult mai multe sunt daunele acoperite de o poliță de asigurare CASCO, doar că aceasta nu este obligatorie. Demn de remarcat că în cazul în care optezi și pentru încheierea unei astfel de polițe, reușești să te pui și tu la adăpost de multe neplăceri, și de aceea mulți conducători auto optează pentru ambele variante.

Cum te ajută un calculator RCA de pe internet

De fapt, este vorba despre o platformă online cu ajutorul căruia poți afla mult mai rapid și mai simplu care sunt ofertele de asigurare auto valabile strict pentru cazul tău. Cu ajutorul acestui gen de calculator poți compara sau chiar descoperi care sunt cele mai mici prețuri și care ar fi cele mai avantajoase oferte pentru care poți opta. Nu este deloc dificil să folosești un astfel de instrument, și tot ce trebuie să introduci sunt câteva informații legate de datele tale – ale conducătorului auto și ale autoturismului. Astfel, de regulă sunt cerute date dacă avem de a face cu o persoană fizică sau juridică, care este tipul autovehiculului pentru care se intenționează cumpărarea respectivei polițe RCA, capacitatea cilindrică a acestuia și alte informații adiționale. Apoi, aproape imediat vei primi un rezultat rapid, cu prețul pe care îl ai de plătit.

Cum te ajută un astfel de calculator RCA? Dar este foarte simplu: în acest fel reușești să descoperi mult mai rapid acea ofertă care ți se potrivește din toate punctele de vedere. Dacă ești mulțumit, nici măcar nu mai este nevoie să te deplasezi la sediul fizic al firmei de asigurări, pentru că o poți completa online. De asemenea, poți să refuzi polița, chiar și în condițiile în care tranzacția online a fost efectuată. Ce poate fi mai simplu și mai avantajos decât atât?