Radio Simplu

Iata de ce orice copil ar trebui sa invete sa cante la chitara!

Iata de ce orice copil ar trebui sa invete sa cante la chitara!

Introducerea copilului in muzica poate fi o experienta incredibil de plina de satisfactii ca parinte. Sa-i vezi cum isi etaleaza talentul cu un instrument este un moment extrem de emotionant. Mai ales daca si tu esti pasionat de muzica! Pe site-ul magazinului muzicale.ro parintii pot gasi gama – chitara acustica Muzicale.ro, unde vor descoperi o multime de instrumente de calitate la preturi avantajoase!

Chitara nu este doar un hobby, ci poate deveni viitorul unei persoane care iubeste muzica. Iti poate influenta in mod pozitiv copilul din punct de vedere academic, social, fizic si mental. Iata un scurt rezumat a ceea ce poate castiga un copil cantand la chitara:

-Va avea un hobby productiv;

-Nu se va mai plictisi;

-Dezvolta disciplina;

-Timp de pauza relaxant;

-Beneficii fizice;

-Ajuta la invatarea academica;

-Imbunatateste ascultarea;

-Antreneaza memoria;

-Imbunatateste abilitatile sociale;

-Ofera incredere de sine.

Oferindu-i copilului oportunitatea de a invata chitara, parintii nu numai ca le ofera copiilor lor sansa de a-si dezvolta un nou hobby, ci ofera si o baza pentru abilitatile esentiale de viata. In timp ce a invata sa cante la chitara poate parea o prelungire a timpului de joaca pentru un copil, momentele petrecute exersand lectii importante pe care adesea chiar si adultii se chinuie sa le invete. Cu toate acestea, trebuie sa ramana distractiv si copilul tau trebuie sa se simta confortabil cu chitara, asa ca asigura-te ca lucrezi cu el pentru a alege instrumentul perfect.

Inainte ca majoritatea copiilor sa se intereseze de muzica, s-ar putea sa faca niste sporturi si, evident, este grozav. Dar multi sunt si jucatori video, lipiti de XBOX sau Playstation 24/7. Nu aprobam sau dezaprobam jocurile video. Sunt distractive si reprezinta o platforma excelenta pentru a interactiona cu prietenii. Pe de alta parte, jocurile video nu sunt nimic deosebit de „productiv”. Exista foarte putine abilitati pe care le poate invata de la acestea pentru a se imbunatati sau a le aplica in lumea reala. Jocurile video sunt un combustibil prost pentru plictiseala. Aici muzica ii salveaza pe multi, pentru a nu deveni un dependent de jocuri cu drepturi depline. Suna prostesc si melodramatic, dar a invata sa canti la chitara poate deveni o activitate distractiva, captivanta si productiva, luand locul a ceva care nu ofera multe aspecte pozitive. Chitara iti va oferi ceva pe care sa te concentrezi, sa fi o versiune imbunatatita a ta si sa fii mai priceput.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale invatarii unui instrument este autodisciplina. Aici iti aloci timp si il dedici pentru a-ti valorifica abilitatile. Pentru copii, disciplina este o trasatura importanta de implementat devreme, deoarece se traduce in munca scolara si in viata ulterioara.

Petrecerea timpului incercand sa invete acorduri la chitara necesita timp si practica. Poate dura saptamani sau chiar luni pentru a realiza o anumita tehnica.

Cu disciplina vine si rabdarea. Este o parte esentiala a procesului de invatare. Este nevoie de mult devotament si angajament pentru a invata chitara, iar rabdarea este o trasatura importanta de mentinut pe tot parcursul. A canta la chitara este ca o evadare pozitiva. Cand esti la scoala, abia astepti sa ajungi acasa si sa incepi sa canti piesele trupelor tale preferate sau sa inveti noi riffuri. Acest lucru se datoreaza faptului ca, dupa o zi petrecuta in munca academica, vei dori sa folosesti partea mai creativa a creierului tau. Dar, mai important este ca muzica te face fericit! Este modalitatea perfecta de a te relaxa dupa o zi lunga. Te ajuta sa iti iei mintea de la alte lucruri, deoarece te vei concentra doar pe joc si pe imbunatatirea tehnicii si a repertoriului.

Instrumente precum chitara necesita utilizarea ambelor maini. La inceputul procesului de invatare, sincronizarea ambelor maini pentru a se coordona una cu cealalta se poate simti ca o imposibilitate. Cu practica, poate deveni aproape a doua natura, dezvoltand foarte mult coordonarea si abilitatile motorii. Aceste abilitati pot fi folosite pentru a imbunatati performanta in activitatile sportive scolare.

Este clar ca unele dintre abilitatile dezvoltate din invatarea unui instrument se aplica si competentei academice. Nu este vorba doar despre modurile in care copiii invata sa se disciplineze, deoarece muzica interactioneaza bine cu alte materii. Mai ales, muzica merge mana in mana cu matematica si stiinta. Intelegerea valorilor notelor, a intervalelorde timp si a ritmurilor necesita cunostinte practice de matematica. Este folosita pentru a discerne tiparele ritmice, mai ales cand folosesti abilitatile de divizare pentru a descompune notatia muzicala si ritmurile. Citirea partiturii pentru orice instrument necesita un nivel de intelegere academica.

Pentru chitaristi, invatarea din tab-uri implica si aplicarea matematicii de baza. Cu notele marcate de numerele de fret respective, procesul necesita numarare si identificare simpla. Acest lucru duce apoi la o constientizare mai larga a locului in care se afla notele pe panou, precum si la recunoasterea intervalica si tonala.

Productia muzicala si ingineria sunetului necesita ambele cunostinte mari de fizica. Intelegerea acusticii, de exemplu, se bazeaza pe o intelegere competenta a subiectului. Aceasta implica studierea modurilor in care sunetul calatoreste si a modului in care dimensiunea si forma spatiilor schimba natura sunetelor si modul in care sunt interceptate de urechile noastre. Invatarea unei noi piese muzicale necesita multa ascultare repetitiva pentru a intelege pe deplin o melodie si ritmul acesteia. A fi capabil sa recunoasca si sa identifice un riff scurt si sa-l repeti pe un instrument necesita concentrare si practica pentru a-l perfectiona. Reglarea fina a urechii poate fi avantajoasa pentru nivelurile de focalizare ale copiilor.

Chiar daca iti asculti intens instrumentul intr-o piesa muzicala, vei construi in mod natural si constientizarea altor instrumente. Identificarea caracteristicilor si trasaturilor lor tonale poate ajuta doar atunci cand canti cu alti muzicieni.