Radio Simplu

Nu ai mancat nimic mai bun. Incearca reteta asta simpla de Tort „Lapte de pasare”

A fost desertul copilăriei pentru mulţi dintre noi. A fost sursă de bucurie, gust delicios şi savoare într-un desert apetisant. Da, este vorba despre reţeta clasică de lapte de pasăre, un desert pe care ne-am gândit să-l preparăm chiar astăzi pentru cei dragi. Tu, ce mai aştepţi?

Reţetă clasică – Ingrediente (4 porţii)

5 ouă
1 l lapte
120 g zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
fulgi de migdale
coaja răzuită de la o lămâie
1 linguriţă esenţă vanilie sau rom
2 linguri amidon

Mod de preparare

Fierbi laptele într-o cratiţă. Separi gălbenuşurile de albuşuri, iar pe acestea din urmă le baţi spumă. Adaugi 100 g de zahăr şi baţi până se întăresc. Freci gălbenuşurile cu restul de zahăr până obţii o compoziţie ca o cremă.

Când laptele fierbe, adaugi zahărul vanilat şi dai focul foarte mic. Atenţie, laptele nu trebuie să clocotească! Iei cu o lingură din albuşul spumă şi pui în lapte, dar nu fierbi multe găluşte deodată. Laşi câte 2 minute pe fiecare parte, ca să fie pufoase. Scoţi cu o spumieră şi scurgi.

Când termini cu albuşul fiert, pui coaja de lămâie peste gălbenuşuri, amidonul, apoi torni laptele câte puţin. Laşi la foc mic până se leagă şi adaugi şi esenţa de vanilie sau de rom.

Pui găluştele de albuş fierte în compoziţia de lapte, ornezi cu fulgi de migdale şi serveşti rece.