Radio Simplu

Noi modificări la declarația pe propria răspundere! Cum trebuie să o completăm acum

Completarea declaratiei pe proprie raspundere a generat multe nelamuriri si a atras nenumarate amenzi. Pentru a fi totul clar, Poliția Română vine în întâmpinarea cetățenilor pe pagina oficială de Facebook și răspunde la cele mai frecvente întrebări.

În condițiile în care, la fiecare ieșire din casă, pe toată perioada Stării de Urgență, românii trebuie să completeze declarație pe proprie răspundere, mulți se întreabă în ce condiții pot refolosi declarațiile.

Iată mesajul Poliției Române:

Întrebare:

„Având în vedere că din cauza restricțiilor este dificil să găsim foi pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere, mai ales pentru persoanele în vârstă sau din mediul rural, este permis să refolosim declarația prin modificare datei, în cazul deplasărilor pentru tratamente medicale frecvente sau pentru deplasări la magazinul din apropierea casei ori la farmacie? În funcție de posibilități, se poate tăia cu pixul sau cu pastă corectoare?”

Răspuns:

„Da, în măsura în care este evidentă data pentru care este completată declarația respectivă, iar motivele deplasării și traseul rămân neschimbate.”

Modelul declarației pe proprie răspundere este accesibil pe pagina stirioficiale.ro/ și a fost simplificat în privința datelor care necesită a fi completate.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, dar necesită ulterior tipărirea și semnătura olografă (scris de mână) a titularului.