Radio Simplu

Niciodată nu este prea târziu să o iei de la capăt și să-ți găsești fericirea

Nu este niciodată ușor s-o iei de la capăt. Această decizie presupune să spui adio persoanelor și lucrurilor pe care trebuie să le lași în urmă și să pornești la un drum a cărui destinație îți este necunoscută.

Poate va trebui s-o iei de la capăt de mai multe ori în decursul vieții tale. Cauzele care te pot determina să iei această decizie sunt variate: probleme la serviciu, decepții personale, dificultăți în familie…

Câteodată ne este frică să încercăm să o luăm de la capăt și să ne găsim fericirea deoarece ne gândim că „este prea târziu”. Mulți dintre noi au impresia că de la o anumită vârstă numărul oportunităților pe care le avem la dispoziție scade și trebuie să ne resemnăm cu situația noastră actuală.

Această credință este însă eronată. Nu este niciodată prea târziu s-o iei de la capăt și să-ți găsești fericirea. De fapt, ai o obligație față de tine însuți să faci tot ce-ți stă în putință pentru a fi fericit.

De multe ori, iesi dintr-o relatie nepotrivita si ai impresia ca ai inceput o noua viata. Dar pentru a reusi acest lucru, trebuie sa lasi in urma tot, inclusiv felul de a fi, de a reactiona, de gandi, de a decide etc.

Daca mergi in continuare ghidandu-te dupa aceleasi principii si moduri de a actiona, nu este exclus ca in viitor sa fii pusa din nou in fata luarii unei decizii care presupune o schimbare majora. Si aceasta schema se va repeta la nesfarsit.

Trebuie sa fii foarte ferma, din moment ce ai luat aceasta hotarare, si sa nu abandonezi acest “proiect” cand este in curs de desfasurare.

O viata noua presupune constructia unei “scene” care sa te atraga si sa te incite: schimba-ti locuinta, stilul vestimentar, jobul, fa-ti prieteni noi si nu te mai lasa ghidata in luarea deciziilor de experientele din trecut.

Daca vrei un nou inceput, este foarte important ca acesta sa cuprinda toate detaliile vietii tale si sa vina brusc, nu treptat. Schimbarea in trepte nu iti va permite sa intervii asupra tuturor aspectelor vechi si atunci vei pasi catre un viitor care, in scurt timp, va fi alterat de trecut.

Cu alte cuvinte, depaseste toate lucrurile care tin de trecut si alege numai ceea ce iti face placere cu adevarat.

Opteaza pentru un stil de viata care sa te atraga si care sa-ti dea posibilitatea de a te descoperi pe tine altfel decat stiai ca esti.

Un nou inceput nu inseamna a renunta, ci a actiona curajos si a fi stapana vietii pe care o traiesti. Nu-ti lasa viata sa te stapaneasca, tu esti cea care are fraiele in mana. Actioneaza in consecinta!