Radio Simplu

Mereu Cand Vreau Sa Mananc La Cina Ceva Cald Si Rapid De Facut Prepar Acesti Cartofi Frantuzesti

Mereu Scap Ieftin Pentru Ca Si Familia Mea Ii Adora

Cartofii frantuzesti sunt un preparat sofisticat! La prima vedere nu ar crede nimeni ca din banalii cartofi poate sa rezulte un fel de mancare atat de bogat ca si gust si atat de festiv.

Partea cea mai delicioasa a retetei se datoreaza felurilor de branza care o completeza si care inevitabil te poarta cu gandul la gastronomia frantuzeasca. Cartofii frantuzesti se pot servi atat simpli, pentru ca sunt destul de consistenti, dar si ca garnitura la fripturi.

Personal, prepar cartofi frantuzesti de obicei la cina, cand vreau sa mananc ceva cald si rapid de facut. Partea si mai buna e ca poti lua cartofii a doua zi, la pachet, pentru masa de pranz de la serviciu. Poti oricand sa aduci si completari retetei de cartofi frantuzesti.

De exemplu, poti pune niste bacon, sunca sau muschiulet afumat. Sau poti adauga cateva fasii de somon afumat, dar poti opta si pentru legume, cum ar fi ciupercile sau brocoli, care merg excelent in aceasta combinatie. Cartofii frantuzesti contin destul de multe grasimi si protenine, asa ca nu exagera mai ales daca ii mananci seara.

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 oua fierte, 100 g unt, 200 g smantana, 200 g branza de diferite feluri, 100 ml lapte, 2 oua crude.

Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce se racesc se taie felii. Ouale crude se bat impreuna cu laptele si smantana. Intr-o tava unsa cu unt se aseaza in straturi cartofii, ouala fierte, branza rasa si amestecul din oua crude si smantana.

Peste ultimul strat, care trebuie sa fie din cartofi se mai presara branza si cateva felite de unt, pentru ca in felul asta cartofii frantuzesti se vor gratina si vor avea un aspect deosebit.

Este un preparat versatil si poate fi imbogatit si cu alte ingrediente in functie de gusturi: bacon, ceapa inabusita, somon afumat, spanac, ciuperci.