Radio Simplu

Nepoata îi cântă o melodie de suflet bunicii sale care are demenţă. Doar urmăriţi reacţia bătrânei

Pentru orice copil, bunica este acea persoană specială din partea căreia va avea întotdeauna parte de multă iubire şi grijă.

Bunica niciodată nu-ţi refuză nimic, te înconjoară cu toată dragostea sa şi nu aşteaptă niciodată nimic în schimb.

Poate tocmai acestea sunt motivele pentru care este la rândul său atât de iubită.

Asculta melodia complet mai jos..

La începutul acestei luni, pe internet a fost postat un videoclip care a înduioşat întreaga lume. Aflată într-o stare gravă de sănătate, bătrâna din aceste imagini este vegheată în fiecare clipă de nepoata sa dragă.

Tânăra ar fi dispusă să facă orice pentru a încerca să aline măcar puţin din suferinţa pe care o îndură bunica ei.

De cele mai multe ori, nepoata alege să îi cânte bunicii sale, fapt care o bucură nespus pe bătrână.

În acest clip o putem asculta interpretând una dintre cele mai cunoscute melodii din toate timpurile, „I will always love you”, din repertoriul regretatei cântăreţe Whitney Houston.

Vocea melodioasă a acestei tinere este poate cel mai bun medicament de care bunica sa avea nevoie în aceste momente grele.

Chiar dacă suferă de dementă într-o stare avansată, ea nu a uitat niciodată versurile melodiei sale de suflet, iar acest lucru ne este demonstrat din plin atunci când cu glasul stins şi ochii plin de lacrimi o acompaniază pe alocuri pe nepoata sa.

Cât de emoţionant!

 

Demenţa reprezintă scăderea treptată, progresivă a funcţiilor mentale cum ar fi: gândirea, judecata, comportamentul, limbajul, învăţarea şi memoria. Ea poate să apară din mai multe cauze. De obicei apare după vârsta de 60 ani, dar poate apărea şi mai devreme.

În anumite cazuri demenţa poate fi oprită sau chiar reversibilă, mai ales atunci când se datorează: anumitor medicamente, abuzului de alcool, substanţelor toxice, modificărilor hormonale, deficitelor de vitamine, depresiei, infecţiilor, afecţiunilor pulmonare sau cardiace, hidrocefaliei cu presiune normală sau tumorilor cerebrale.

Cele mai multe tipuri de demenţă sunt însă progresive şi ireversibile. Demenţa progresivă poate fi determinată de boli degenerative şi de afecţiuni vasculare sau infecţii (HIV sau boala Creutzfeldt-Jakob).

Cauze degenerative de demenţă sunt: boala Alzheimer, boala Parkinson, boala Huntington şi demenţa cu corpi Lewy.

Simptomele includ: pierderea memoriei, alterarea limbajului şi greutate de efectuare a activităţilor zilnice, modificări ale personalităţii, dezorientare, alterarea comportamentului. Simptomele se agravează treptat, iar pacienţii vor deveni dependenţi de alte persoane pentru realizarea activităţilor zilnice.