Radio Simplu

Muzicianul cântă la trei chitare în același timp

La vârsta de zece ani, Luca Stricagnoli a început să cânte la chitara clasică, dar întrerupe această activitate pentru trei ani, întorcându-se la artele marțiale japoneze, judo. Impresionat de filmulețele de pe Youtube postate de compania Candyrat Records, continuă, totuși, să cânte la chitarăm începând cu 2007.

Modul său de a cânta la chitară este destul de neconvențional. Acesta folosește instrumente diferite, combinate în cele mai ciudate moduri și crează chitare pe care le dezvoltă după bunul plac.

Luca Stricagnoli are un talent special de a transcrie și rearanja compoziții ale trupelor sau orchestrașii pe care le cântă singur, folosind mai multe instrumente în același timp. Modelul lui Luca Stricagnoli este, printre alții, Tommy Emmanueland Andy McKee pe care îl numește cel mai influent muzician din lume.

Luca Stricagnoli a fost născut și crescut în Italia și este un chitarist cunoscut pentru stilul unic și tenhicile inovative de a cânta. Abordarea sa originală către muzică la condus către un succes destul de variat, îmcepând cu obținerea a peste 60 de milioane de vizionări ale filmulețelor sale, la a vea oportunitatea de a cânta în toată lumea.

Folosind până la cinci chitare pentru aceeași melodie, instrumente modificate și concepute de el insuși, Luca Stricagnoli continuă să ne lase într-o completă uimire, întrebându-ne oare ce mai este acesta capabil să facă pe viitor.

În plus, nu doar abilitățile muzicale ale acestuia sunt cele care l-au făcut cunoscut. Luca are o energie entuziastă pe care o aduce pe scenă care atrage doritori de concerte în lumea întreagă. Artistul lucrează din răsputeri pentru a explora și mai multe abordări ieșite din comun ale cântatului la chitară.

Luca a creat o chitară specială cu Davide Serracini, descoperind cât de multe are de oferit instrumentul lumii muzicale.

În 2016, Luca Stricagnoli și-a părăsit țara natală și s-a mutat în Baden-Württemberg, Germania, unde s-a logodit cu artista Meg Pfeiffer.

Imaginile pe care le vedem cu acesta nu reprezintă ceva ce vedem în fiecare zi. Artistul Luca Stricagnoli ne prezintă varianta sa a melodiei „Promentory”, coloana sonoră a filmului Ultimul Mohican.

Așadar, Luca are o chitară cu șapte corzi în poală, și alte două chitare (un bariton și alta standard) în stânga și în dreapta lui. Folosindu-se de un arcuș de vioară, acesta cântă și cu mâna stângă și cu cea dreaptă folosindu-se de toate cele trei instrumente din jurul lui.

Trebuie să recunoaștem că abilitățile lui sunt destul de impresionante. Acesta și-a pus în minte să reușească ceva și nu a dezamăgit. În plus, Luca are o altă perspectivă asupra vieții, mai ales că a reușit să iasă din banal și din conservator cu o abordare pe care nu mulți au curaj să o încerce.

Nu ne este de mirare că filmulețe lui de pe Youtube au un succes atât de mare. Melodia din filmul Ultimul Mohican are peste nouă milioane de vizualizări! Oamenii sunt uluiți de modul în care se joacă acesta cu cele trei instrumente și cu arcușul unei viori.

Luca este un artist special, un artist care reușește să iasă în evidență.