Radio Simplu

Montaj pavele pe beton-Design inovativ, rezistenţă şi durabilitate

Din ce în ce mai frecvent, pavajul cu dale se dovedeşte a fi cea mai apreciată alegere, indiferent dacă este vorba de aleile din curte, de zonele pietonale cu trafic mare sau de ariile cu trafic auto, tocmai datorită aspectului plăcut, dar şi a funcţionalităţii şi durabilităţii acestora.

Montajul pavelelor pe beton, tehnica esenţială care garantează aspectul şi rezistenţa

Atunci când urmează să montaţi pavele pe plăci de beton, este esenţial să ţineţi cont de câteva recomandări. Este important să ştiţi exact destinaţia ariei respective. Astfel, pentru o zonă cu trafic pietonal  redus sau intens, puteţi opta pentru montarea pe o şapă semiuscată sau pentru un adeziv pe platformă de beton armat de minim 6 centimetri, iar pentru o zonă cu trafic auto veţi alege fixarea cu adeziv  pe o platformă de beton armat de minim 12 centimetri.  

Etapa de montaj pavele pe beton va începe după ce dalele tăiate au fost spălate pentru a se îndepărta praful produs. Ulterior se verifică vizual fiecare placă. Produsele Star Stone sunt caracterizate de rezistenţă mecanică şi  de uzură, cât şi în privinţa absorbţiei de apă. Texturile şi culorile sunt inspirate din piatra naturală, iar modele precum Athos, Roma, Arvore, Star Brick, Jerusalem Stone sau Orion, vor veni în întâmpinarea oricăror preferinţe în materie de pavaje. 

Baza pentru montare dale beton

Este foarte important ca baza suport pe care se va efectua procedura de montare dale beton  să întrunească anumite norme. Astfel, se va verifica suprafaţa, iar în cazul denivelărilor mai mari de 5 milimetri se remediază cu un strat de adeziv sau se toarnă o nouă şapă de egalizare. Dalele alese pentru montare vor fi alese din paleţi diferiţi, tocmai pentru a avea ca rezultat o suprafaţă armonioasă. 

Când şi cum se pun dalele

Pentru a şti cum se pun dalele, este esenţială respectarea recomandărilor producătorului. Astfel, după alegerea dalelor şi pregătirea bazei suport, montajul dalelor nu se va face pe timp de ploaie sau dacă temperatura exterioară este mai mică de 5 grade Celsius sau mai mare de 25 grade Celsius. Montajul se va face cu rost de minim 3 milimetri, iar pentru ariile foarte largi se vor folosi rosturi de dilatare.