Radio Simplu

Momente cumplite pentru Maria Cârneci! Soțul tocmai i-a murit, ea a aflat că suferă de o boală gravă

Partenerul de peste trei decenii al cântăreței Maria Cârneci s-a stins ieri din viață, ca urmare a unei afecțiuni pentru care fusese operat recent. Nu multă lume știe că artista a fost diagnostictă și ea cu o boală gravă, pe care o ține însă sub control.

Romică Petrescu s-a stins din viață, ieri, la scurt timp după ce fusese operat pentru o afecțiune mai veche. Soțul Mariei Cârneci a stat mereu în umbra soției sale, așa că foarte puțini sunt cei care știu lucruri despre el sau chiar cum arată.

Ultimul eveniment la care a participat, recent, l-a surprins extrem de slăbit, pesemne că boala începuse să-l doboare.

Urmează o perioadă extrem de grea pentru Maria Cârneci, cu atât mai mult cu cât inclusiv ea întâmpină probleme de sănătate. Medicii i-au spus că suferă de hepatită, aceeași boală care a curmat viața altor două artiste de la noi: Ileana Ciuculete și Denisa Răducu.

Acest diagnostic a făcut-o pe pe Maria Cârneci să se implice într-o campanie de informare despre această boală.

”Eu, cu Catalin Botezatu si Catalin Scarlatescu suntem implicati intr-o campanie contra hepatitei C. Medicina a avansat, medicamentele sunt acum la alt nivel, la alte standarde… Tocmai din motivul asta nu vreau sa mai moara lume, tineri, copii, batrani! Se poate face un test.

Din pacate, unul din 30 de romani e purtator de virus – care se poate lua de la ustensile nesterilizate, de la stomatolog, de la manichiura, pedichiura… Si, atunci, eu ii indemn pe toti romanii sa discute cu medicul de familie, sa faca testul, iar daca, Doamne fereste!, are, nu se mai poate muri din asa ceva. (…) Mergeti si faceti testul si, daca, Doamne fereste!, sunteti purtator de virus, ala se trateaza, nu se mai moare, cum ne-au murit noua colegi!”, a declarat Maria Carneci intr-o emisiune TV.