Radio Simplu

Modalitati de a face racoare in casa, fara a utiliza aerul conditionat

Chiar dacă nu ai un aparat de aer condiționat acasă îți poți face răcoare doar dacă folosești cele mai eficiente trucuri în acest sens.

Te vei bucura de o temperatură potrivită pentru corpul tău și cu toate acestea vei avea o factură mică la electricitate. Este foarte important să ții ferestrele închise pe timpul zilei. Pentru că aproape 30% din căldura nedorită vine tocmai de afară.

Așa că dacă ții geamurile închise ziua și mai pui și niște draperii neutre la culoare care nu permit razelor soarelui să intre în casă, vei putea să economisești cu până la 7% din factura de la electricitate.

Deschide ferestrele pe seară, când temperaturile scad. Investește bani mai bine în niște draperii mari care să poată bloca lumina soarelui să pătrundă în casa ta. Ai o gamă foarte largă de draperii din care să alegi și cu siguranță vei găsi ceva potrivit și pentru buzunarul tău.

Lasă geamurile, mai ales pe timpul verii, deschise doar noaptea, înainte de somn, atunci când temperaturile scad simțitor și aerul devine respirabil.

Cumpără de asemenea, un ventilator. Acesta îți poate aduce chiar briza mării în casa ta. Umple cu multă gheață un vas și pune-l în fața ventilatorului și vei fi impresionat de efectele pe care acesta le va face în încăpere.

Un alt truc la fel de bun este să pui ventilatorul să se rotească invers față de acelea ceasului. Dacă ai ales un ventilator care atârnă pe tavan acesta trebuie setat conform sezonului.

Vara setează o temperatură mai mare și sensul invers față de acelea ceasului și efectul va fi uimitor pentru camera ta.

Nu mai folosi lămpile incandescente pentru că acestea pierd aproximativ 90% din energie atunci când funcționează. Dacă le înlocuiești cu alte tipuri vei simți și o altă temperatură în casă, dar și vei plăti mult mai puțini bani pentru factura de electricitate.

Chiar dacă ți se pare că nu au nicio relevanță, pernele sunt de asemenea foarte importantă. Folosește-le doar pe cele care sunt făcute din spumă și din apă. Mai pune la congelator o sticlă cu apă și pune-o la picioarele tale atunci când te pui la somn.

În acest fel, sticla cu apă îți va umezi lenjeriile de pat și ți le va păstra mai reci. Un alt truc mai ciudat, este să pui chiar cearșafurile puțin în congelator.

Dacă îți permiți, poți să plantezi ceva pe lângă geamuri, de exemplu viță de vie. Aceasta va ține la distanță căldura în exces. Dacă nu poți să faci acest lucru, investește în niște copertine bune, care vor avea același efect.