Radio Simplu

Mircea Badea a recunoscut nota rusinoasa pe care a luat-o la bac

Mircea Badea, în vârstă de 49 de ani, a evocat amintirile sale legate de examenul de Bacalaureat din trecut. Prezentatorul de televiziune a dezvăluit experiența sa personală la examenul maturității.

De-a lungul anilor, Mircea Badea a fost gazda a numeroase emisiuni de televiziune difuzate pe mai multe posturi TV. El a devenit cunoscut în special alături de Teo Trandafir, după care fiecare a avut propria sa emisiune.

În viața personală, Mircea Badea formează un cuplu cu vedeta de televiziune Carmen Brumă. Cei doi au un băiețel pe nume Vlad. Chiar dacă sunt împreună de mulți ani, Carmen Brumă și Mircea Badea nu s-au căsătorit.

Mircea Badea și-a amintit de perioada în care a susținut examenul de Bacalaureat. El a absolvit Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” și a susținut BAC-ul la cinci materii, însă a avut probleme la unul dintre examene, fiind aproape să pice. Examenul la filosofie a fost acela în care a obținut o notă foarte mică.

„Am dat examenul de Bacalaureat la aproximativ cinci materii. Am susținut proba la sport și am obținut nota 10. Am dat și la limba română și așa mai departe. Și, crezând că sunt destul de intelectual, am susținut și examenul la filosofie. Eram zece elevi în sală. Unii copiau, dar mi s-au părut subiectele ușoare. Eram relaxat și am considerat că este sub demnitatea mea să copiez”, a relatat Mircea Badea într-un interviu pentru Antena 3 CNN, conform click.ro.

„Eram foarte mândru de mine. Am mers să văd rezultatele și am constatat că la filosofie am obținut… 7. Am crezut că era o eroare. Am depus contestație. Eram convins că lucrarea mea merita nota 10. Am primit rezultatul final… am obținut un 6. Practic, puteam să nu iau Bacalaureatul. Eram la limită. La celelalte materii cred că am luat note de 10. Nu mai țin minte exact. Media mea la Bacalaureat a fost una destul de slabă din cauza acelui 6 la filosofie. Nota finală la Bacalaureat a fost 8,99”, a adăugat el.