Radio Simplu

Ce note au luat fetele lui Mihai Morar la Evaluarea Naţională 2023. Prezentatorul are de ce să fie mândru

Mihai Morar are toate motivele de bucurie din lume și se poate considera un tătic extrem de norocos. Gemenele îndrăgitului matinal de la Radio Zu au susținut anul acesta examenul de Evaluare Națională, iar rezultatele obținute ar face mândru orice părinte. Iată ce note au luat Mara și Cezara.

Mihai Morar, un tată mândru
Prima rundă de emoții a luat sfârșit pentru elevii claselor a VIII-a, după afișarea notelor obținute la Evaluarea Națională. Urmează acum o altă etapă, admiterea la liceu, care pentru mulți va fi o nouă sursă de trăiri intense.

Emoții au fost și în familia Morar, duble s-ar putea spune, pentru că gemenele prezentatorului au susținut și ele anul acesta examenul de final de clasa a VIII-a. Mara și Cezara au muncit enorm și au învățat pentru a obține note bune, iar rezultatele au arătat din plin acest lucru.Ce note au obținut fiicele sale la Evaluarea Națională
Mihai Morar și soția lui, Gabriela, se pot considera doi părinți mândri și norocoși, după ce gemenele lor au obținut la Evaluarea Națională 2023 mediile 9,60 și 9,77.

Cu așa reușită, era și greu ca vedeta de la Radio Zu să nu le laude. Astfel, a profitat de ocazie și a făcut o postare emoționantă pe rețelele sociale.

„Mândru de ele! Munca lor, cinstea lor, voința lor, credința lor. Și bucuria noastră nemărgintă. Nu-i fericire mai mare pentru un părinte decât să-și vadă copiii crescând mai buni decât el. Iar valoarea lor e mai mare decât Evaluarea! ❤️❤️”, a scris Mihai Morar pe Instagram.

Au făcut parte dintr-o promoție greu încercată
Colegul de emisiune a lui Daniel Buzdugan a mai avut mesaj de transmis, la general, despre promoția din care au făcut parte fiicele sale mai mari. El spune că actualii absolvenți ai clasei a VIII-a au avut parte de multe încercări în cei patru ani de gimnaziu.

„Felicitări tuturor absolvenților de clasa a VIII-a care au muncit pentru rezultatele bune de la Evaluarea Națională. Să nu uitați că această promoție e una dintre cele mai greu încercate din istoria modernă a învățământului românesc.

A prins pandemia în clasa a V-a și a terminat clasa a VIII-a cu o grevă. 2 ani de școală online, hibrid, cu măști, fără măști (care numai școală nu a fost), un sistem care s-a jucat cu ei de-a cobaii, schimbări, incertitudini… Așa că, fiți mândrii de ei. Sunt mai buni decât am știut noi să fim cu ei”, a mai spus Morar. Până acum, prezentatorul de la Morning Zu nu a anunțat ce liceu vor urma Mara și Cezara.

Replica prezentatorului dupa ce a fost mustrat de fani

„Eu consider că această etalare a notelor nu le face bine nici copiilor, nici părinților. Sistemul acesta de evaluare cu note nu prezintă o radiografie reală a copiilor. Mie îmi pare rău că se încurajează asta. De aici pleacă invidia, anxietatea, etc…’, este comentariul unui internaut.

Mihai Morar i-a răspuns și i-a spus că performanța copiilor trebuie încurajată.

„E o radiografie reală, dar nu completă, într-adevăr, după cum am și scris: valoarea e mai mare decât Evaluarea. Așa cum nici valoarea Dvs nu cred că stă doar în etalarea cu liderul AUR. Sunteți mai mult decât atât, sunt convins. Altfel, de ce e periculos să încurajezi performanța copiilor și să fii mândru de munca lor? Ce ar trebui să încurajăm? Mediocritatea? Faptul că 1 din 4 copii a luat sub 5 la Evaluare? Analfabetismul funcțional? Iertați-mă… și, da, îmi iubesc copiii indiferent și independent de note și de rezultate… notele nu sunt o condiție a iubirii mele. Dar sunt un rezultat al muncii și seriozității lor. Și de ce e grav să încurajăm munca și seriozitatea?’, a fost reacția lui Mihai Morar.

„Să nu uitați că această promoție e una dintre cele mai greu încercate din istoria modernă a învățământului românesc’

„Felicitări tuturor absolvenților de clasa a VIII-a care au muncit pentru rezultatele bune de la Evaluarea Națională. Să nu uitați că această promoție e una dintre cele mai greu încercate din istoria modernă a învățământului românesc.

A prins pandemia în clasa a V-a și a terminat clasa a VIII-a cu o grevă. 2 ani de școală online, hibrid, cu măști, fără măști (care numai școală nu a fost), un sistem care s-a jucat cu ei de-a cobaii, schimbări, incertitudini… Așa că, fiți mândrii de ei. Sunt mai buni decât am știut noi să fim cu ei’, a mai scris prezentatorul pe Facebook.