Radio Simplu

Militarii sunt pregătiți să intervină! Apel către români în plină criză

România e în siguranță. Militarii români sunt pregătiți în orice moment. Gabriel Oprea, fost vicepremier pentru securitatea națională și ministru de Interne, a declarat, marți, că, în astfel de situații excepționale de urgență, militarii, polițiștii și jandarmii sunt gata să intervină.

De asemenea, fostul ministru de Interne a făcut un apel la calm, adăugând că în aceste momente este nevoie de specialiști, și nu de oportuniști.

„Autoritățile trebuie să-și urmeze planul, exact ce au anunțat și acest lucru trebuie să se întâmple pe teren. Ați văzut că deja sunt desfasurate forțele Ministerului de Interne, ale Ministerului Apărării Naționale. Sunt toți specialiști, pe care trebuie să-i felicităm și să-i încurajăm și care-și fac datoria. În primul rând și medicii, care sunt în contact cu pacienții și care se sacrifică alături de militari și polițiști, ca să depășim cu bine această criză. Este foarte important ca Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență să-și facă treaba, reprezintă coloana vertebrală, se subordonează președintelui României, primului ministru. Important este să fim calmi în aceste momente, să ne organizam si sa avem rabdare și să colaborăm cu autoritățile. Este foarte important sa nu se instaleze haosul, panica, trebuie să colaborăm cu autoritățile ca să depășim cu bine această criză”, a precizat Gabriel Oprea, fost Vicepremier pe securitate națională, care a înființat Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS.

„Vom depăși această situație”
De asemenea, Gabriel Oprea este optimist cu privire la viitor și speră că situația nu va deveni mai gravă.
„Referitor la necesitatea suplimentării forțelor de ordine pe stradă, acesta spune că „totul se aplică gradual, așa se întâmplă în situațiile de urgență. Toți jandarmii, polițiștii, militarii din Ministerul Apărării, sectorul de securitate, sunt convins că in momentul de față sunt mobilizați, alături de medici, de ceilalți profesioniști ca să-și facă datoria. Sper! Ar fi bine, ca să nu fie o situație care să evolueze mai grav. Trebuie să prevenim, să avem încredere în autorități. Nu avem nevoie de oportuniști, atât economici, cât și politici, avem nevoie doar de profesioniști și de specialisti care sa-si faca datoria. Dacă putem menține calmul, cu o organizare, o coordonare f bună, o comunicare foarte bună. În astfel de situații, de excepție,totul trece printr un filtru ca să nu creăm panică. Vom depăși cu bine această situație de excepție”, a adăugat Gabriel Oprea.