Radio Simplu

Metoda ingenioasă găsită de un tată pentru a-și liniști bebelușul

Bebelușii sunt foarte adorabili. Niciun părinte nu-și poate lua cu adevărat privirea, mâinile sau gândul de la cel mic, chiar dacă acesta poate deja să vorbească, să se miște singur și în general, e deja mare.

Orice mic detaliu legat de propriul copil, în ochii părinților acesta este fără defect. Pentru părinți, nici nu mai contează nopțile nedormite sau alte probleme, atunci când își văd puii crescând frumos.

Să-și poată ține copilul în brațe este cadoul suprem, care merită orice efort. Tatăl din povestea noastră, Daniel, nu este excepție de la caz, nici el nu și-a putut ține în frâu fericirea când și-a văzut pentru prima oară moștenitoarea, pe Divina.

Și așa cum este firesc pentru zilele în care trăim, micuța a devenit imediat protagonista unui filmuleț. Nu era o surpriză pentru nimeni faptul că aceasta a tot plâns cât a fost filmată.

Chiar și în acest fel, micuța era superbă, totuși tatăl a decis să își ajute fetița să se linișteașcă și să fie fericită. Acesta a fost o tehnică ce a avut rezultat în doar câteva secunde.

Cei care au reușit să vadă gestul tatăli au spus la unison că aceasta a fost incredibil, cu totul special și plin de iubire. Bărbatul nu a folosit deloc jucării sau alte metode clasice de calmare a bebelușilor.

Pentru că profesia lui Daniel este cea de speaker acesta s-a bazat în exclusivitate doar pe vocea sa. Și acest truc chiar a funcționat. Aceasta devenise atentă la vocea tatălui său și nu mai era ocupată să plângă.

Ba chiar mai mult, peste alte câteva secunde fetița a adormit și respira ușor, semn că doarme ca un îngenraș și că se va trezi liniștită. Daniel crede că metoda lui a funcționat pentru că bebelușul era deja obișnuit cu vocea tatălui încă de când se afla în burta mamei.

Daniel mărturisește că de fiecare dată când venea cineva în vizită la ei, cât soția lui era însărcinată, acesta vorbea cu bebelușul, și chiar mai mult, în timpul nașterii, viitorul tată a decis să intre cu partenera lui și ca să o ajute el a cântat.

Chiar dacă pare incredibil, stiința are un cuvânt greu de spus legat de acest tip de abordare. Psihologii și pediatrii sunt de acord că nou născuții reacționează într-un mod mult mai pozitiv la sunetele cu care sunt deja familiarizați.

Așa că cel mai bine este ca mama și tata să vorbească cu fătul încă nenăscut, iar când acesta va ajunge pe lume, să nu folosească lucruri zgomotoase, ci și îi capteze atenția cu propria voce pe care cel mic o cunoaște deja.

Suntele necunoscute, din contra au un efect negativ asupra bebelușilor și au un rezultat invers, față de cel așteptat. O altă tehnică frumoasă și pozitivă este cea de atingere ușoară a bebelușului.

Specialiștii recomandă ca părinții să-și țină micuții strâns la piept atunci când aceștia sunt neliniștiți sau agitați pentru că așa se vor calma.

Toată lumea l-a felicitat pe tânărul tătic care a fost foarte inspirat în alegerea pe care a făcut-o pentru a-și liniști îngerașul.