Radio Simplu

Mesajul unui antreprenor din Moldova: Cheltuiți-vă banii ca înainte de coronavirus. Veți salva locuri de muncă

Lucian Florea, fondatorul lanțului de restaurante de tip fastfood, Friday, zona Moldovei, a lansat un apel, pe pagina personală de facebook, la adresa tuturor românilor, în contextul pandemiei.

Semnând cu numele său, în calitate de ”muncitor pe câmpul antreprenorial”, Lucian Florea a postat pe Facebook următorul mesaj, citat de către Agrointel.

Reluăm mesajul antreprenorului:

“Dragi Români,

Cheltuiți-vă banii fix ca pânâ în momentul când ați auzit prima data de coronavirus.

Nu vă suprastocați cu hârtie igienică, făină, mălai, zahăr și alte chestii creând astfel o destocare în supermarketuri dar care va induce o panică inutilă în rândul populației la văzul rafturilor goale.

Veți rămâne făra bani pentru lucruri esențiale care țin micile companii în viață și automat dvs si cei apropiați, odata cu falimentul acestui sector (care este unul dintre motoarele unei țări sănătoase), veți rămâne fără locuri de muncă.

Se va ajunge la un vid în piață, iar colapsul va fi unul nimicitor și chiar dacă unii se vor bucura că patronii dau faliment, efectul de bumerang va fi conștientizat de toata pătura, inclusiv cea a angajaților fix atunci cand va sosi ziua de salar dar în cont “va suna” a gol.

Atenție!!! Ulterior vor urma interviuri unde nu se vor mai putea emite pretenții de leafă europeană pe program de femei însărcinate deoarece nu prea va mai avea cine sa facă angajări!

Sfat propriu și personal:

Subconștientul nu știe de glumă, dacă ne considerăm bolnavi și slabi, așa vom ajunge. Daca tot stăm pe acasă zilele acestea, recomand cu căldura cartea “Puterea extraordinara a subconștientului tău”, chiar funcționează (testat pe subsemnatul).

Vorba lui Mandachi, circula virusul prostiei “dezlegat “ prin România de atâția amar de ani și nu ne-am mai panicat așa, deci scuza că “n-am timp” nu se mai aplică. Putem depăși perioada dificilă prin educație și bun simț.

Concluzii:

1. NU dați banii aiurea pe hârtie igienică în exces, s-ar putea sa nu aveți ce sterge cu ea când rămâneți fara cash.

2. Cheltuiți bani la magazinele de la colțul blocului, restaurante locale și alte locuri unde fiecare încasare înseamnă un posibil loc de muncă asigurat pentru cineva.

3. Orice SUPRASTOCAJ dintr-un loc va fi un DESTOCAJ în alt loc.

P.S.: Plătiți pe cât posibil doar cu cardul.

P.S.2: Vaslui si Botoșani – Zero cazuri confirmate.

#Restul e #cancan

Cu respect”.

Sursa: agrointel.ro