Radio Simplu

Melodia care a starnit emotii in toata LUMEA in anii ’90

Julio Iglesias este un cantaret si un compozitor de faima internationala, care in 2018 implineste 50 de ani de cariera.

Este interpretul latino cel mai vandut in istoria muzicii.

Cu mai mult de 300 milioane de discuri vandute in toata lumea , a primit mai mult de 2600 discuri de platina si de aur , are la activ peste 5000 de concerte in mai mult de 600 de tari din intreaga lume . Figura sa a aparut pe copertile a peste 1700 de reviste.

Original ambasador international al muzicii , a inregistrat muzica sa in mai mult de 14 limbi straine , intrand in Cartea Recordurilor fiind cantaretul care a vandut discuri in mai multe limbi straine , din toata istoria muzicii si pentru acest lucru a primit un Disc de diamant.

Julio Iglesias s-a nascut la Madrid pe , 23 septembrie 1943.

Este copilul cel mai mare al doctorului ginecolog Julio Iglesias Puga si al Maríei del Rosario de la Cueva y Perignat. Julio Iglesias si-a petrecut copilaria impreuna cu fratele sau Carlos.

Din partea mamei, bunicul sau José De La Cueva a fost un faimos ziarist andaluz , iar bunica sa , Dolores de Perinan Orejuela de Camporedondo era descendenta directa din nobilimea spaniola .

Unchiul sau , Marqués de Perinan, si varul sau de asemeni , au fost ambasadorii Spaniei in Anglia timp de 20 de ani.

Doua secole inainte , un Camporedondo a fost unul din ultimii guvernatori spanioli in Puerto Rico si s-a casatorit cu o bastinasa din aceasta insula , printre persoanele aflate in descendenta sa numarandu-se si bunica lui Julio.

Cu o statura atletica , tanarul Julio era un adolescent indragostit de sport ,care si-a transformat visul in realitate , cand a fost ales sa apere poarta selectionatei secunde a lui Real Madrid.

A impartit acelasi vestiar cu jucatori vestiti ca : Velázquez, Ramón Moreno Grosso, De Felipe, Luís Costa, Espejo si Hernández.

Julio a fost atat la antrenamentele de fotbal cat si la cursurile facultatii de drept din cadrul Colegio Mayor Universitario de San Pablo din Madrid, unde si-a luat licenta in drept-in speranta de a face parte din Corpul diplomatiei spaniole.

Ii lipsea numai o semnatura ca sa inceapa , cand un accident rutier a terminat cu cariera sa.

A ramas semiparalitic timp de aproape 2 ani , ceea ce l-a indepartat definitiv de terenul de fotbal . In ziua de 22 septembrie 1963 la ora doua noaptea, venind de la o petrecere , a avut loc accidentul.

Toti cei aflati in masina scapara ca prin miracol, dar doctorii erau foarte rezervati in ceea ce priveste posibilitatea lui julio de a mai merge vreodata. Avea 20 de ani.

Chiar daca a renuntat complet la fotbal, nu a renuntat niciodata la dorinta de a fi “cineva “ .

Eladio Magdaleno, un tanar infirmier care avea grija de Julio in spital, a fost primul care si-a dat seama de nostalgia pe care o simtea fostul fotbalist, de framantarile acestuiaprivind menirea si misiunea omului in viata!

De aceea a fost prima persoana care i-a daruit lui Julio o chitara ca mijloc de terapie, pentru combaterea gandurilor negre .

Incepand din acel moment, convalescentul si-a descoperit o noua pasiune si un nou tel in viata. A inceput prin a –si pune pe muzica poemele scrise ,fara sa stie ca acestea erau preambulul unei cariere care se va dovedi una de foarte mare succes.

Dorinta mare de a-si relua viata si marele ajutor dat de familie ( tatal si-a intrerupt un an munca pentru a-si ajuta fiul ) a “produs “ miracolul : Julio a putut din nou sa mearga!

Apoi au urmat lunile de recuperare in : La Carihuela in Torremolinos, Málaga si Benidorm, Alicante.