Radio Simplu

Mașina primită cadou de Ceaușescu din Iran a fost găsită abandonată în București abia acum, deși se zvonea că fusese vândută! Ce era în ea i-a uimit pe polițiști și trecători. Uite ce au găsit

GALERIE FOTO (6)

Fosta mașină a lui Nicolae Ceaușescu era marca Khodro Paykan și a fost vândută în anul 2014, în cadrul unei licitații, pentru suma de 37.000 de euro, plus taxe, deci un total de peste 40.000 de euro.

Khodro Paykan era marca pe care o realiza Iranul la sfârșitul anilor ’60 cu licenta Hillman, un producător din Anglia. Mașina care a fost descoperită abandonată în București a fost primită în dar de Nicolae Ceaușescu în anul 1974.

Povestea ei este una complicată: după Revoluție, ea a rămas în posesia Statului, însă în 1994 ea a fost scoasă la vânzare, dar a fost vândută abia în 1996, moment din care a trecut prin mai multe mâini private, vreme în care i-a crescut și numărul de kilometri.

În 2014, prin intermediul casei Artmark, ea a fost vândută pentru suma de 37.000 de euro, în cadrul unei licitații, după ce au fost primite 45 de oferte crescătoare, potrivit realitatea.net.

Imediat după licitație a apărut zvonul că ea ar fi fost achiziționată de către un cuplu din Iran care colecționa automobile de epocă. Însă acum, în 2017, ea a fost găsită abandonată în București, în stare proastă. Cei care au găsit-o au văzut că este mâncată de rugină și este aproape îngropată de frunze.

Iată cum arată acest automobil atât de special înăuntru: