Radio Simplu

Marea bombă din Cazul Caracal: Dincă a ars fata cu poliția la poartă! Exclusiv

O informație legată de certificatul de deces al Alexandrei Măceșanu răstoarnă tot adevărul logic de care tot încearcă să ne convingă anchetatorii în Cazul Caracal. Că fetele, Alexandra și Luiza au fost ucise de Dincă în casa sa.

Informația respectivă, comunicată pentru prima dată de avocata Carmen Obîrșanu într-o emisiune tv, a fost confirmată, în exclusivitate pentru evz.ro, de o sursă din anchetă. Actul constatator întocmit de Institutul Național de Medicină Legală (INML), în baza căruia s-a eliberat certificatul de deces al Alexandrei Măceșanu, poartă ca dată a decesului fetei data de 26 iulie 2019.

Ori, în ziua de 26 iulie, Gheorghe Dincă era deja reținut, cu polițiștii și procurorul din Caracal la el în curte și în casă. Când să o omoare pe Alexandra, când să-i ardă în butoi cadavrul?!

În toate documentele oficiale din acea perioadă se consemnează cum Alexandra Măceșanu a sunat la 112, între orele 11 și 12, spunând că a fost răpită,violată și sechestrată. Era 25 iulie.

După cum știm, oamenii legii nu au făcut mare lucru ca să salveze fata. Polițiștii au spus că le-a fost greu să localizeze casa lui Dincă și că apoi le-au interzis procurorii să pătrundă acolo înainte de ora 6.00 dimineața. În primul raport al Parchetului General, întocmit după controlul efectuat de Serviciul de Îndrumare și Control la Parchetul Judecătoriei Caracal și DIICOT Craiova în legătură cu uciderea Alexandrei Măceșanu, se arată că ”procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal nu le-au interzis lucrătorilor de poliție să pătrundă în domiciliul prezumtivului autor Dincă Gheorghe, după ce l-au identificat. În raport de constatările din teren, de comun acord, procurorii și lucrătorii de poliție au apreciat că nu este oportună pătrunderea în domiciliu înainte de ora 06.00, întrucât exista riscul compromiterii probelor în situația în care autorul nu se afla acolo”.

Polițiștii, însă, au contrazis această variantă. Adjunctul IPJ Olt, Nicolae Alexe, a declarat că a propus să intre în casă, chiar dacă nu exista mandat de percheziție, dar procurorii nu au fost de acord. Le-au spus polițiștilor că probele ridicate în lipsa mandatului ar putea fi anulate în instanță, se arată în raportul Ministerului de Interne. Procurorul de caz, Cristian Ovidiu Popescu, a susținut că el a plecat acasă în noaptea când s-a păzit casa lui Dincă și a revenit doar dimineață.

Așadar, cronologic și faptic, lucrurile se prezintă așa:

Alexandra Măceșanu e răpită pe 25 iulie. Gheorghe Dincă declară că a omorât-o în aceeași zi, câteva ore mai târziu de când o adusese în Casa Groazei, din cauză că a prins-o cu telefonul în mână. I-a ars cadavrul în butoi, în cursul zilei de 25 iulie, timp de 6 ore, după cum a povestit anchetatorilor DIICOT.

Polițiștii din Caracal au spus că au reușit localizarea casei lui Dincă după miezul-nopții, iar în jurul orei 01-01.30 erau în fața porții acestuia, gata să pătrundă dacă nu i-ar fi împiedicat procurorii. Era deja ziua de 26 iulie. Este ziua în care legiștii spun că a murit Alexandra Măceșanu.

Obligatoriu se ridică următorele întrebări:

Dincă a ucis-o pe Alexandra după miezul nopții, la 16-17 ore de la răpire?

Dincă a ars cadavrul fetei în acea noapte de 26 iulie, când polițiștii erau la poarta casei sale?