Nu este nimic mai preţios decât timpul petrecut alături de copilul tău. Este uimitor să îi vedem cum reacţionează la tot ceea ce îi înconjoară şi mai ales în momentele de intimitate alături de mama sau de tata.
O mamă din Plymouth a devenit cunoscută în mediul online după ce i-a fredonat copilului ei cântece din filmele Disney, iar micuţa a avut cea mai adorabilă reacţie.
Kristina Gauld în vârstă de 30 de ani, petrecea „o seară obişnuită interacţionând” cu fiica ei în vârstă de patru luni, Iyla, iar soţul ei a filmat aceste momente nepreţuite cu telefonul mobil.
Chiar şi micuţa Iyla poate să spună din priviri că mama ei cântă perfect, iar faţa ei se luminează instantaneu cuprinsă de bucurie, neputându-şi lua ochii de la cea care i-a dat viaţă.
Fetiţa se uită la mama ei cu faţa zâmbitoare, ţinându-şi strâns mânuţele delicate.
„Sunt uimită de răspunsurile pe care le-am avut de la oamenii care au privit acest videoclip.
Am primit mii de mesaje extrem de emoţionante de la oameni din întreaga lume şi mulţi dintre ei m-au rugat să cânt şi alte melodii la fel de frumoase şi deopotrivă amuzante.
Poate într-o zi voi face un alt videoclip. Este incredibil.” – mărturiseşte mama fetiţei.
Kristina spune că pasiunea ei pentru cântecele marca Disney se datorează copilăriei pe care a petrecut-o alături de sora sa, Danni Parson.
Ea este un mare fan Disney, iar „Micuţa Sirenă” este unul dintre cântecele sale preferate.
Copilăria este o perioadă uimitoare în viața fiecărei persoane, perioadă de care cei mai mulți dintre noi ne amintim cu mult drag. Orice părinte și mai ales mamă ar face orice pentru a-și proteja copilul și a-l feri de toate problemele pe care le-ar putea întâmpina vreodată.
Cu siguranță nimeni nu își dorește ca un copil să fie nefericit sau să treacă prin traume ce îl vor lăsa cu amintiri neplăcute pe tot parcursul vieții; și mai ales, toată lumea se inspiră și apreciază fericirea lipsită de griji a unui copil.
Deși după cum am spus, fiecare mamă îi dorește doar binele copilului său, există anumite aspecte pe care nu toată lumea le cunoaște cu privire la menținerea în siguranță și dezvoltarea corectă a unui copil.
Dacă și tu te temi de unele lucruri care ar putea pune în pericol sănătatea copilului tău, atunci te afli în locul potrivit deoarece mai jos vei putea găsi o listă cu unii dintre cei mai neașteptați factori care pot face asta.
1. Premergătoarele
Daunele pe care le fac sunt mult mai severe decât efectele pozitive pe care le aduc și ca dovadă, premergătoarele sunt deja interzise în Canada.
– rata de provocare a rănilor la copii de peste 8 000 doar în S.U.A.;
– întărire a mușchilor neuniformă și deformare a picioarelor;
– curbarea coloanei din cauza greutății mari care se lasă pe ea;
– mișcările independente sunt întârziate deoarece nu există o motivație de a merge pe cont propriu; simțul echilibrului și protejarea proprie nu sunt dezvoltate.
2. Sucurile și laptele
Sucul din fructe pasteurizate are puține vitamine și foarte multe zaharuri care cauzează probleme la nivelul danturii și obezitate. Este indicat ca bebelușii de peste un an să consume sucuri naturale, iar sucurile din fructe pasteurizate să fi înlocuite cu fructe naturale. Laptele de vacă nu are suficient fier și este bogat în nutrienți care nu sunt necesari pentru un bebeluș. Le poate afecta rinichii și poate provoca anemie și alergii.
3. Jucăriile aprinse la culoare
La vârsta preșcolară, copiii explorează lumea din jurul lor și capătă o atitudine socială față de jucăriile lor. Culorile care nu sunt naturale, sunetele electronice și multe detalii din jucăriile lor produc un efect negativ asupra dezvoltării gândirii lor creative și influențează formarea personalității prin comportamente agresive, frici nemotivate și depresie la vârsta adolescenței.
4. Hainele calde
Cu cât bebelușii sunt mai mici, cu atât termoreglarea lor este mai nefericită. Ei sunt expuși la supraîncălzire și răcire exagerată. Pea multe haine calde previn corpul din a-și dezvolta reacțiile de apărare față de schimbările de vreme, lucru ce poate duce la boli ce au legătură cu frigul și o imunitate scăzută.
5. Electronicele și gadget-urile
Lumina albastră ce provine de la ecranele LED cauzează răni la nivelul retinei ce poate ajunge la cataractă și chiar orbire. Atunci când folosește un smartphone sau o tabletă, copilul este privat de accesul la lumea înconjurătoare. Abilitățile senzoriale și de mișcare în parametri normali nu se dezvoltă și nu există o interacțiune reală. Acest lucru duce la lipsa evoluției lobului frontal care este responsabil pentru vorbire, personalitate, comunicare și luarea de decizii.
6. Centurile de siguranță
Dacă porți partea frontală a centurii peste burta ta atunci când ești însărcinată, atunci este posibil ca bebelușul să fie rănit în cazul unui accident. Poziționează centura pe cât de jos este posibil sub abdomen și încearcă să stai dreaptă deoarece dacă te înclini în față, prea multă presiune va fi exercitată asupra fătului. Și nu uita că cel mai bine este să nu conduci deloc.