Radio Simplu

Mama încearcă să doarmă… însă copilul are un alt „plan”

Una dintre metodele pe care mămicile le aplică atunci când vor să-şi adoarmă bebeluşii este să le ofere un exemplu edificator… se prefac că dorm.

Însă cum bebeluşii sunt isteţi încă de mici, ei se prind repede ca totul este o glumă şi încearcă să atragă atenţia mamelor în cele mai inedite moduri.

Multi parinti ajung la exasperare incercand din rasputeri si cu toate mijloacele cunoscute sa-si adoarma bebelusii.

Exista, insa, un principiu de care putini au auzit si care este foarte simplu de aplicat. Mai intai, imaginati-va ca sunteti intr-un compartiment de tren si va puteti alege locul.

Daca vreti sa admirati peisajul uitandu-va pe fereastra, este indicat sa va asezati cu fata in directia de mers a trenului. In acest fel, veti vedea obiectele pe masura ce se apropie.

Daca, insa, alegeti locul de vizavi, adica pe cel in care stati cu spatele la sensul de mers al trenului, privelistea nu va mai fi la fel de atragatoare: obiectele va vor trece prin fata ochilor cu repeziciune, fara macar sa aveti timp suficient sa le priviti pe indelete, pana cand vor disparea.

O mamă din Texas, SUA, a dorit să surprindă pe camera video năstruşniciile fiicei ei care nu poate fi convinsă să mai doarmă puţin nici chiar dacă mama ei îi oferă imaginea perfectă.

Micuţa se tot învârte în pat în jurul mamei, explorând cu mânuţele ei mici chipul acesteia.

În fiecare dimineaţă după ce îşi ia porţia de hrană, fetiţa din aceste imagini ar trebui să mai doarmă puţin împreună cu mama ei. Însă micuţa nici nu vrea să audă de aşa ceva şi face tot posibilul să nu-şi lase mama să doarmă.

Filmuleţul ne oferă o notă de drăgălăşenie şi amuzament iar titlul lui exprimă cu fidelitate mesajul imaginilor prezentate.

Orice bebeluş aflat într-un spaţiu generos va reacţiona la fel ca această micuţă care îşi mângâie mama, o alintă cum ştie mai bine sau îşi foloseşte degeţelele pentru a-i atinge ochii, gura sau nasul.

Cât este de adorabilă!