Radio Simplu

Mai vine iarna în România?! Meteorologii fac anunţul zilei despre vreme. Prognoza meteo ANM

GALERIE FOTO (2)

Prognoza meteo ANM! Mai avem sau nu iarna în România! Meteorologii, anunţul zilei despre vremea din ţară. Ce se întâmplă în următoarele săptămâni conform prognozei meteo ANM lunare. Când se anunţă ninsori pe teritoriul ţării noastre. Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prgnoza meteo pentru următoarea lună de zile.

Administrația Națională de Meteorologie informează că vremea intră într-un porce de răcire, iar asta – ținând cont de calendar – nu ar trebui să mire pe nimeni. Cel puțin în București, iarna nu și-a intrat încă în drepturi, dar asta nu înseamnă că primăvara se grăbește să intervină în decor.

Meteorologii au anunțat, în repetate rânduri, că ne confruntăm cu o iarnă care iese din tipare, precipitațiile fiind mult mai reduse decât ar fi normal pentru această perioadă, iar mercurul din termometre nu a coborât conform așteptărilor. Totuși, nu înseamnă că anotimpul rece devine doar o amintire. Conform previziunilor făcute de specialiști, în prima parte a lunii februarie – ziua de 10 februarie fiind un punct de reper, în acest sens – ne putem aștepta la o evoluție a vremii care să se apropie de… normalitate.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Specialiștii ANM transmit că vom avea parte de precipitații în cantități apropiate de normalul perioadei, chiar cu o tendință ”ușor deficitară”. Mediile valorilor termice vor fi apropiate de normalul săptămânii în zonele de munte și se vor situa, în general, ușor peste limitele specifice perioadei în restul zonelor.