Radio Simplu

Lovitură pentru bugetari! Ce valoare au voucherele de vacanța și bonurile de masă în 2020?

Vouchere de vacanță 2020. Vouchere de vacanță 2020 bugetari. Vouchere de vacanță 2020 valoare. Atât voucherele de vacanță, cât și tichetele de masă vor avea anul aceasta aceeași valoare ca și în 2019.

După o serie de discuții și dezbateri, Guvernul a decis care sunt tichetele și voucherele care se vor acorda angajaților în anul 2020. Una dintre discuțiile care s-au purtat în ultima vreme a fost cea legată de tichetele de vacanță, dar în final nu s-a concretizat nicio modificare legată de acestea. Așadar, voucherele de vacanță rămân în vigoare și se mențin la valoarea de 1.450 de lei de persoană. Condiția de folosire a acestora sunt că trebuie cheltuite în interiorul țării, conform dcnews.ro.

Alte tichete pe care angajații de la stat le mai pot primi în acest an sunt tichetele de creșă în valoare de 450 de lei pentru o lună, pentru fiecare copil aflat la creşă.

Vouchere de vacanță 2020. Vouchere de vacanță 2020 bugetari. Vouchere de vacanță 2020 valoare. De asemenea, tichete de masă se mențin la valoarea de 15,18 lei maximum, cuantum care este valabil până la sfârșitul lunii martie 2020.

Bugetarii nu mai primesc tichete de masă în 2020.

Venituri suplimentare precum primele și restul tichetelor (culturale și cadou) nu se acordă sau sunt înghețate pentru bugetari, în acest an.

Se pot acorda, în schimb, premii pentru sportivii și colectivele tehnice care au obținut performanțe deosebite la concursuri sportive internaționale și naționale oficiale, pentru elevii, studenții, cercetătorii și profesorii care au obținut distincții la olimpiadele internaționale și concursurile internaționale și naționale pe discipline de învățământ și pentru profesorii care i-au pregătit pe aceștia.

Vouchere de vacanță 2020. Vouchere de vacanță 2020 bugetari. Vouchere de vacanță 2020 valoare. Se menține regula conform căreia nu se acordă ajutoarele sau indemnizațiile la ieșirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă. Însă, acestea se acordă dacă încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu are loc din cauza decesului.

Exista însă și o veste bună. În prezent, se are în vedere acordarea unor noi tichete, pentru acestea existând la Senat o nouă propunere legislativă. Este vorda de acordarea de tichete trusou și tichetele junior, tichete care se vor acorda opțional de către angajatori.

Ludovic Orban afirma, pe 10 ianuarie, că Guvernul nu intenţionează să „umble” la voucherele de vacanţă, deoarece sumele alocate pentru acestea sunt deja prevăzute în legea bugetului de stat.

„Bugetul este construit aşa cum este scris în legea bugetului de stat. Până la rectificarea bugetară, atât timp cât la alocaţii pentru copii este prevăzută o suma de bani, noi nu putem să luăm bani din altă parte şi să-i ducem spre alocaţii de copii, cu atât mai puţin de la voucherele de vacanţă. Şi aici, în privinţa voucherelor de vacanţă, deşi vă aduceţi aminte că PSD-ul a spus că dacă vine PNL la putere va tăia voucherele de vacanţă, ele au rămas şi cetăţenii pot beneficia de vouchere de vacanţă şi nu are nimeni nici cea mai mică intenţie să umble la voucherele de vacanţă, ele fiind prevăzute în legea bugetului”, a declarat, pe 10 ianuarie, Ludovic Orban.