Radio Simplu

Mai mulți medici păcăleau bătrânii că sunt bolnavi pentru a le vinde aparate ”minune” la prețuri colosale

Mai mulți bătrâni din București au fost păcăliți chiar de medicii de boirezonanță.

Convingeau bătrânii să cumpere aparatele ”minune”
Vârstnicii erau păcăliți de medici în privința stării lor de sănătate ca mai apoi să fie convinși că au nevoie de anumite aparate care să îi ajute, pe care le vindeau la prețuri exagerate. Medicii vindeau parate de oxigen pe care le achiziționau cu 4.000 de lei, și le vindeau bătrânilor cu 15.000 de lei. Totul mergea perfect pentru doctori până joi, când au fost realizate șapte percheziții la sediul unei societăți comerciale din Sectorul 6, acum aceștia fiind implicați într-un dosar în care sunt cercetați pentru înșelăciune și complicitate la înșelăciune, în formă continuată.

Se pare că persoanele vătămate erau mințite de cadrele medicale cu privire la starea lor de sănătate, ca mai apoi să fie convinse să cumpere aparatură nereglementată, din domeniul medical, la prețuri supraevaluate, informează Poliția Capitalei.

Prejudiciu de 150.000 de lei
Până acum 15 persoane au fost aduse la audieri, iar prejudiciul se ridică până la 150.000 de lei. Se pare că un administrator ar fi deschis mai multe societăți comerciale care vizau vârstnicii cu probleme de sănătate. Clinicile și-au făcut multă reclamă atât în online cât și în diferite locuri publice, iar bătrânii au căzut în capcană. Presupușii medici realizau consultații și investigații pentru a evalua starea de sănătate a bătrânilor, iar ulterior îi îndemnau să cumpere aparatura despre care bătrânii o credeau necesară în vindecarea lor. Aduceau echipamente medicale, saltele, inele cu laser, aparate care îmbunătățesc respirația și le prezentau drept aparate minune care îmbunătățesc viața persoanelor în vârstă.

Un concentrator de oxigen l-au vândut cu 15.000 în condițiile în care unul pe piață se găsește cu aproape 4.000 de lei. Aparatul laser îl vindeau cu 5.000 de lei, iar pe piața este 500 de lei. Body laser au vândut cu 40.000 de lei, pe piața erau 500 – 1000 de lei. Până la acest moment nouă persoane au depus plângeri, însă numărul victimelor este mult mai mare.