Radio Simplu

Ludovic Orban, prima veste despre reluarea turismului în România! Când plecăm în concedii

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre reluarea turismului și despre condițiile care vor fi necesare pentru plecarea în concediu.

„În ceea ce privește hotelurile, trebuie stabilit un set de reguli și nu va exista o restricție în ceea ce privește hotelurile. Probabil, să se cazeze o singură persoană, chiar și în camere cu două paturi, să se cazeze două persoane numai dacă sunt membri ai familiei, de asemenea, luarea unor măsuri de dezinfecție și a altor categorii de măsuri”, a spus sâmbătă, Ludovic Orban la Antena 3.

Specialiștii în turism consideră că vacanțele nu vor mai fi ce au fost
Din cauza pandemiei de coronavirus, multe reguli se vor schimba și totul va arăta altfel, de la călătoria cu avionul, până la cazarea la hotel și așezarea șezlongurilor pe plajă – spun specialiștii în turism.

În vreme ce statele europene gândesc strategii pentru relansarea turismului în condiții de siguranță, Comisia Europeană urmează să stabilească reguli clare pentru călătoria cu avionul, mai ales că au existat companii aeriene care nu sunt de acord cu păstrarea unui rând liber între pasageri.

În general, companiile aeriene low-cost nu au fost de acord cu păstrarea distanței între pasagerii unui avion, dar Comisia Europeană le poate impune acest lucru – spune Răzvan Pascu, consultant în turism.

“Probabil că asta va fi o obligație, deci nu cred că se va mai pune problema dacă acceptă sau nu. Sunt foarte multe alte companii de line care au anunțat ele, proactiv, că vor face acest lucru. Dacă avioanele vor fi pline, atunci îi vor separa pe oameni în avion, astfel încât să se afle la trei metri distanță unul față de celalalt. Multe companii au anunțat că nu vor mai vinde produse în avion și, deasemenea, nu vor mai oferi nici catering. Nu este exclus chiar să ni se facă un test anti-covid la urcarea în avion sau la sosirea pe aeroportul de destinație”, a spus acesta potrivit europafm.ro