Radio Simplu

Lucruri ciudate pe care anumiți oameni chiar le cred

Avem, cu toții, anumite lucruri ciudate în care credem. Totuși, există oameni care cred în ceva absolut absurd, iar despre aceștia vom discuta în articolul de azi. Bineînțeles, lipsa de informație poate face foarte mult rău, poate face oamenii să fie influențați cu ușurință, o stare pe care se bazează mulți politicieni. Iată care sunt acestea:

1. Laptele și ouăle vin de la plante – într-un studiu efectuat în Marea Britania s-a demonstrat că mulți copii și tineri adulți habar nu au de unde vin anumite alimente, ca baconul, ouăle și laptele. 40% dintre copii nu au putut asemui laptele cu vacile și 11% au crezut că laptele și oăle vin din grâu.

2. Aterizarea pe Lună a fost falsă – au existat atât de multe teorii conspiraționiste cu privire la aterizarea pe Lună, încât a primit propiria pagină pe Wikipedia. În America, 6% dintre oameni au dubii în legătură cu veridicitatea acestui eveniment, în timp ce 25% dintre britanici nu cred că s-a întâmplat deloc.

Mii de oameni au cheltuit milioane de dolari încercând să demonstreze contrariul, dar până acum nu au ajuns la nicio concluzie. Oamenii de știință, în schimb, au pus un telescop spre direcția Lunii și i-au încurajat să se uite singuri.

3. Poți vedea gravitația – gravitația este o universală constantă și este un lucru cunoscut că, deși nu o putem vedea, îi putem simți efectele. Totuși, cunoștința comună este diferită de cunoștința universală. Se pare că 18% dintre britanici au impresia că pot vedea gravitația.

Cum ar arăta asta? Haideți să ne imaginăm o secundă că putem vedea gravitația, că putem vedea o forță care ne trage în jos constant către centrul pământului.

4. Vrăjitoarele există – de cele mai multe ori, atunci când ne gândim la magie, ne gândim la Harry Potter. Totuși, 75% dintre americani cred într-un fel de activitate paranormală. Deși au fost multe persoane care au demonstrat că nu există fantome, aceste persoane își doresc să creadă în ele.

5.Titanicul nu a fost real – în 2012 s-au împlinit o sută de ani de când Titanicul s-a scufundat, ceea ce a atras atenția în toată lumea. Totuși, se pare că un număr mare de oameni mai tineri au devenit derutați atunci când au văzut știrea, pentru că au crezut că Titanicul a fost doar un film.

Dar acest fapt nu este ceea ce a făcut ca Titanicul să ajungă pe această listă, ci ceea ce sugerează. Asta înseamnă că Titanicul s-a scufundat acum atât de mulți ani încât s-a șters din memoria tinerei generații. În doar câțiva ani vor fi câțiva tineri care nu vor mai crede că evenimentele petrecute acum câțiva ani au fost reale.

6. Pământul este plat – acest fapt este atât de nebunesc încât ne este greu să credem că există oamenii care susțin asta. Sunt oameni care susțin că dovezile științifice ale ideeii conform căreia Pământul este rotund fac parte dintr-o conspirație internațională care caută profit. Profit pentru ce? Nu se fac atât de mulți bani din vânzarea globurilor!

7. America și-a câștigat independența de la Franța – chiar dacă nu suntem născuți în America, știm foarte multe despre istoria ei. Poate este nevoia românului de a le cunoaște pe toate, nevoie pe care americanii nu o au.